Herning-studerende blev hyldet i Aarhus

Personerne bag virksomheden Locked, der indretter »escape rooms« har modtaget en iværksætterpris

3. december 2019, 14.08

Ved Herning Højskole har virksomheden et af sine escape rooms, hvor man som gæst skal løse en gåde under tidspres. Her ses de fire studerende bag virksomheden i et af rummene. Foto: Flemming Hansen

HÆDER Fire studerende fra Aarhus Universitet i Herning vandt prisen for Årets Iværksætter 2019, da Studenterlauget ved Aarhus BSS for nyligt holdt sit årlige awardshow Den Gyldne Fugl.

I 2018 bestemte Anna Grantland, Søren Vedstesen, Kristoffer Nielsen og Martin Høeg sig for, at de med virksomheden Locked ville skape et koncept omkring Escape Rooms. Det er fysiske rum, hvor man kommer ind og under tidspres skal løse en fiktiv mordgåde. Konceptet er blandt andet målrettet til erhvervslivet, da det kan bruges til teambuilding.

Siden er forretningen vokset til et millionforetagende for de entreprenante studerende, der til dagligt læser til Business development engineer (BDE) i Herning. Der er aktuelt escape rooms i Herning, Holstebro og Randers.

Kvartetten blev hædret for deres iværksættersucces til awardshowet, og ifølge Locked-stifterne var prisen en påmindelse til dem om, at hårdt arbejde betaler sig.

- Vi har knoklet mere end 70 timer om ugen ved siden af studiet det seneste halvandet år, så vi blev glade for anerkendelsen, siger Martin Høeg, medstifter, i en pressemeddelelse.

Er oppe på 21 ansatte

Den Gyldne Fugl har været en tilbagevendende begivenhed på Aarhus BSS siden 2013, og der uddeles priser i 14 forskellige kategorier. Iværksætterprisen gives til én eller flere iværksættere, som med sit særlige

drive har udviklet en innovativ forretningside eller skabt en virksomhed med forretningspotentiale, og her har de fire studerende fra instituttet i Herning gjort sig bemærket.

Locked skiller sig ud fra andre escape room-udbydere ved at tilbyde oplevelser med fokus på teambuilding og firmaevents, og den fastekundekreds tæller blandt andet virksomheder som Siemens og Vestas.

I dag har virksomheden 21 ansatte og har haft mere end 20.000 besøgende gennem virksomhedens tre escape rooms i Herning, Holstebro og Randers, mens det seneste regnskab viste et millionoverskud.

En fed anerkendelse

Incuba, der er en såkaldt forskerpark i Aarhus, hvis formål er at skabe samarbejde mellem forskningsinstitutioner og virksomheder, stod bag udvælgelsen af modtageren af iværksætterprisen, og det betød ekstra meget for de unge iværksættere, fortæller medstifter Mads Høeg.

- Det har til tider været svært at forklare vores omgivelser, at en virksomhed baseret på escape rooms kunne være en succes. Så det er fedt, at en organisation som Incuba giver sin anerkendelse, siger han.

Iværksætterne bag Locked har hovedkontor på Business Factory ved Aarhus Universitet i Herning Her er det muligt for studerende at modtage sparring på deres forretning ved siden af studiet. På Business Factory er der tilkoblet konsulenter, der alle har stor erfaring fra erhvervslivet.