Nedlagte regionale busruter: Skolebusser skal køre morgen og eftermiddag

Herning Kommune indsætter skolebusser til de byer, hvor Region Midtjylland lukker regionale busruter

9. april 2019, 11.01

Regionens nedlagte regionale ruter i Herning Kommune overtages fra august af tre skolebusruter. Det har byrådspolitikerne besluttet på mandagens budgetkonference. Foto: PR-Foto

HERNING Region Midtjylland skabte noget af en udfordring, da det sidste år blev meddelt, at man ville indstille kørslen på en række regionale busruter.

Oven i købet skulle kørslen stoppe 1. april 2019 - midt i skoleåret - så brugerne i blandt andet Arnborg, Skarrild, Karstoft og Fasterholt ikke længere kunne komme ind til Herning om morgenen og retur om eftermiddagen.

Siden valgte regionen dog at forlænge kørslen frem til udgangen af juni 2019 med tilføjelsen, at det herefter var slut.

Sagen drejer sig om busruterne 11, 12 og 19, som altså ikke længere kører fra juli. Men nu har Herning Kommune selv løst problemet, idet kommunen har udvidet tre skolebusruter fra det nye skoleår.

Beslutningen blev vedtaget på kommunens budgetkonference i går, oplyser Joan Hansen (V), formand for Herning Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

- Vi kan ikke leve med, at de unge på ungdomsuddannelserne og 10. klasse ikke kan komme ind til deres uddannelser. Skolebusruterne bliver nu tilpasset, så de afgår rettidigt morgen og eftermiddag, siger hun.

Joan Hansen understreger, at kommunen ikke overtager de nedlagte regionale ruter, men alene sørger for, at de unge kan komme til og fra skole.

Fra det nye skoleår i august 2019 vil skolebusserne køre på følgende tre ruter:

Herning-Arnborg-Skarrild-Karstoft og Herning-Hammerum-Hauge-Fasterholt-Kølkær-Søbylund. Desuden udvides rute 157, så den kører Herning-Tjørring-Sinding-Ørre.

Lukningen af de tre regionale ruter fik i december Hernings borgmester Lars Krarup (V) til at lange ud efter regionerne, idet han foreslog, at regionerne helt blev frataget ansvaret med at drive offentlig transport.

- Herning kommune har ikke økonomi til at overtage regionens ruter. Regionerne har fået midlerne til driften af staten. Den serviceforringelse er i min optik meget skidt, sagde borgmesteren dengang til Herning Folkeblad.

Han afviste samtidig, at regionen kunne sende den serviceforringelse videre til Herning Kommune.

Savner midler...