Kloakseparering i Aulum er blevet genoptaget

4. august 2020, 10.52

Det var den store fræser, der kørte ud i Kirkegade og Skolegade i går. Bagefter blev vejen jævnet ud, så der stadig kan køres på vejene, indtil gravemaskinerne går i dybden. Foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM Feriestilheden er slut, og den glidende trafik gennem Aulum bliver igen erstattet af omkørsel i nogle uger.

I går, mandag, blev Herning Vands arbejde med kloakseparering i Aulum genoptaget. Meget af arbejdet er klaret i den første del af 2020, så nu gælder det midterstykket af Skolegade og Kirkegade mellem Jyllandsgade og Rema 1000.

I går blev asfalten fræset op, så gravemaskinerne nemt at komme i dybden. Gravearbejdet begynder ved Rema 1000, og derfor vil krydset ved Danmarksgade og Markedspladsen stadig være åbent, selv om asfalten er væk. Det er først, når kloakarbejdet når dertil, at disse veje bliver lukket, så trafikanterne skal finde alternative ruter.

Det er sikret, at der i hele arbejdsperioden er adgang til butikker, institutioner og Aulum Fritidscenter - også på fire hjul.

Ligesom i mange andre byer bliver kloakken renoveret, så spildevand og regnvand bliver adskilt. På den måde er det kun egentligt spildevand, der sendes til renseanlægget, mens regnvandet blot kan ledes til bække og søer.

Når vejene alligevel er gravet op, bliver fjernvarmerørene også skiftet ud.

Når man har det rigtige maskineri, kan man fræse asfalt, som andre fræser jord. Det skete midt i Aulum i går. Foto: Henrik Lind Jørgensen