Oldtidens ideer set med nutidens øjne

Foredragsrække om nogle af historiens største opfindelser byder på en aften i selskab med flinthuggeren

21. maj 2019, 10.58

Næste tema i innovative opfindelser i oldtiden på Klosterlund Museum kommer til at handle om forarbejdning af flintesten. Foto: Privatfoto

engesvang Mennesker har altid været en opfindsom art! Nogle af historiens allerstørste innovationer blev faktisk gjort allerede i oldtiden, og mange af dem er forudsætninger for vores liv i dag.

Gennem tre aftener på Klosterlund Museum bliver tilhørerne taget med forbi tre af historiens største milepæle og får tilføjet en lokal vinkel. Det første arrangement i rækken fandt sted i februar og handlede om opfindelsen af hjulet.

Næste arrangement er flinten og handler om vores forfædres landvindinger indenfor flintteknologi. Dette foredrag finder sted onsdag 29. maj på Klosterlund Museum.

Gennem årtusinder blev våben og redskaber af flint nemlig »fintunede« til at matche forskellige formål.

Det er flere millioner år siden, at de første mennesker begyndte at lave stenredskaber, og med tiden opstod mere og mere specialiserede former for våben og værktøj af sten.

Ved Bølling Sø er der fundet i tusindvis af flintgenstande, som vidner om, hvordan stenalderjægerne tilpassede sig naturen og dyrelivets forandringer gennem teknologiske innovationer.

Museumsinspektør og arkæolog Søren Timm Christensen vil tage tilhørerne med ind i flinthuggerens tankegang, lover museet i en pressemeddelelse.

Deltagerne kan få lov at røre ved ægte flint og oldsager, og der vil også være mulighed for selv at prøve kræfter med flinthugning. Der bliver også mulighed for at runde findestedet for den berømte Klosterlundboplads og se, om man kan finde lidt flint på jordoverfladen.