Grundfos lover Herning-hotel lavere varmeregning - ellers arbejder de gratis

Omkostningsfri energirenovation skal gøre Østergaards Hotel klimaneutral

19. november 2019, 16.34

Østergaards Hotel kan se frem til at bruge 60.000 kWh mindre om året. Foto: Christian Sjurman

ENERGI Grundfos og hotelkæden »Danske Hoteller« har indgået et partnerskab, der giver let adgang til energirenovation i bygninger med fjernvarme. Grundfos bærer omkostningerne, mens besparelserne deles. Og hvis der ingen besparelser bliver, betaler Grundfos hele gildet.

Et af kædens 23 hoteller er Østergaards Hotel i Herning. Beregninger viser, at hotellet har udsigt til at spare 60.000 kWh om året på varmeforbruget. Det svarer til fire gennemsnitlige danske husholdninger. Installering af nye cirkulationspumper forventes at give besparelser på elregningen for 1300 kWh.

- Resultaterne vil tale for sig selv. Det giver en stor tilfredsstillelse, at vi kan yde vores bidrag til den grønne omstilling og samtidig forbedre vores forretning, idet bedre varmestyring vil blive en stor gevinst for gæstekomforten på hotellet med konstante temperaturer i bygningen og værelserne, lyder det i en pressemeddelelse fra Østergaards Hotel-direktør Ove Jørgensen, der kan mærke, at kunderne efterspørger grønne holdninger.

- Vi oplever en stigende efterspørgsel fra gæsterne på bæredygtige hoteller, så det er bare med at komme i gang.

En nem mulighed

Partnerskabet er målrettet hoteller, der har klimaneutrale ambitioner, men ikke ønsker at binde yderligere kapital i deres bygninger. Modellen hedder »Energy-Savings-as-a-Service« og fungerer ved, at Grundfos får indsigt i energiforbruget og foretager energirenovering og servicering over syv år. Der er ingen kapitalbinding for hotellerne, som til gengæld deler energibesparelsen med Grundfos.

- Hos hotellerne har vi en ambition om at reducere vores CO2-aftryk i driften. Men begrænsede økonomiske budgetter og et behov for at bruge pengene på gæsteoplevelsen kan være en udfordring. Aftalen med Grundfos giver en nemt tilgængelig mulighed for renovering, som gør en stor forskel på energiforbruget, siger Ove Jørgensen, der udover at være hoteldirektør også er CSR-manager for Danske Hoteller.

Besparelser op til 20 procent

Inden energirenoveringen går i gang, beregnes et udgangspunkt for bygningens nuværende energiforbrug ud fra tre års energiregnskaber. Efter renovering sammenlignes det nye forbrug med udgangspunktet.

Forskellen er den realiserede energibesparelse, der deles mellem kunden og Grundfos, som typisk estimerer en reduktion af varmeforbruget svarende til mellem 10 og 20 procent. Udebliver besparelserne, bærer Grundfos alle omkostninger.

- Vi tilbyder modellen, fordi den giver vores kunder mulighed for at gøre en aktiv forskel for miljøet uden økonomiske omkostninger. Vi har valgt at bære omkostningerne, fordi vi føler os trygge ved, at løfterne om besparelser bliver indfriet, siger Jan Warrer, General Manager, Grundfos Danmark i en pressemeddelelse.

- Beslutningen om at foretage de nødvendige investeringer, det kræves at igangsætte en energirenovation med et mærkbart aftryk er baseret på vores ekspertise som energirådgiver, indsigt i ny teknologi og mangeårige erfaring som pionerer af vandteknologi, tilføjer Tommy Due Høy, Group Vice President for Service & Solutions and EWT, Grundfos.

Der er flere lokale hoteller med i hotelkæden. Også Hotel Medi i Ikast, Hotel Vildbjerg og Hotel Falken i Videbæk er med i »Danske Hoteller«.