150 lettere kvæstet ved togkollision i det nordøstlige Spanien

To tog er onsdag kollideret på station nær Barcelona i Catalonien. Mange passagerer blev væltet i fyldt tog.

Udgivet:07. december 2022, 12.08

Læsetid:1 minut

- Der skete et sammenstød klokken 7.50 på stationen Montcada i Reixac-Manresa ti kilometer nord for Barcelona. Det vil sige et tog bakkede op i et andet, siger en talsmand for jernbanen, Joan Carles Gomez.

/ Ritzau /

1 måned siden

MADRID To tog er onsdag kollideret i Catalonien i det nordøstlige Spanien. Over 150 mennesker blev lettere kvæstet, oplyser lokale myndigheder ifølge den spanske avis El Pais.

Den regionale redningstjeneste SEM oplyser, at et tog, som bakkede op i et andet på stationen Montcada havde kørt meget langsomt, da kollisionen skete lidt før klokken 8.00 onsdag morgen.

- Der skete et sammenstød klokken 7.50 på stationen Montcada i Reixac-Manresa ti kilometer nord for Barcelona. Det vil sig, at et tog bakkede op i et andet, siger en talsmand for jernbanen Joan Carles Gomez.

- Vi har undersøgt 155 personer, som blev kvæstet eller kom lettere til skade. 14 blev bragt på skadestuen eller til et hospital for yderligere behandling, siger han.

- Mange fik rifter eller slog hovedet, men ingen blev alvorligt kvæste, siger han.

Det tog, som var standset, var fyldt med passagerer. Mange passagerer faldt og blev væltet rundt ved sammenstødet, skriver El Mundo.

Togforbindelser på den berørte strækning er indstillet i begge retninger, og en efterforskning er indledt for at få fastslået, hvad der forårsagede ulykken.

Der blev udsendt 18 førstehjælpshold til ulykkesstedet.

/ritzau/AFP

Two trains collided in Spain''s northeastern Catalonia region To tog kolliderede onsdag i Catalonien i det nordøstlige Spanien. Førstehjælpere får her en kvæstet person ud af toget i Montcada i Reixac, nær Barcelona. Nacho Doce/Reuters