Festival i Kulturgården

Open air-festivalen foregår på lørdag, og der er en hel dag med gratis musik

20. august 2019, 10.52

Vanity er blandt de unge håb på den herningensiske musikscene. Foto: Pr-foto

MUSIK For tredje år i træk er der lørdag open air-festival i Kulturgården, Nørregade 7.

Det bliver desværre den første uden trommeslager Lars Riis, der tog intiativet til den første open air for to år siden. Lars Riis, der blandt andet var medlem af bandet De Frie Radikaler, døde i februar af en aggressiv kræftsygdom - han blev blot 48 år.

Det er øvelokaleforeningen Rytmisk Musik Herning, der leverer et frisk pust af livemusik fra en stor udendørsscene i Kulturgården.

De optrædende musikere er lokale eller fra jyske nabobyer som Skive og Vejle.

- I år har der været et stort kvalificeret ansøgerfelt, med mange utroligt dygtige kunstnere i blandt. Så det har været særdeles svært for eventudvalget at finde ud af, hvem der skulle deltage. Dog er det helt sikkert, at det bliver en helt unik oplevelse af nye talenter, krydret med enkelte rutinerede kræfter, som gemmer sig i den midtjyske musik-undergrund, forklarer Carsten Gjerløv, leder af Scene 7, i en pressemeddelelse.

Scene 7 Bingo

I pauserne mellem de enkelte bands, vil der være publikumsinddragende underholdning med spas og en gentagelse af sidste års succes, Scene 7 Bingo, hvor præmierne er små, men mindeværdige - og hvor spændingen er magisk, når Bingomesteren trækker det ene nummer frem efter det andet.

Det bliver med garanti årets mest spektakulære sidegevinst, lover arrangøren.

Rytmisk Musik Herning, der huserer på Scene 7, er i øvrigt arrangør af en bred vifte af kulturelle begivenheder, som for eksempel forestillinger, koncerter, foredrag og andre events.

- Der skal være plads til, at alle i fællesskab kan gøre en forskel for at skabe rammerne for at nye talenter kan udfolde sig i Herning, Med vores årlige hovedbegivenhed, så prøver vi med alle kræfter at skabe en løftestang til ære for udviklingen i undergrundsmiljøet. Vi ser os som den organisation i Herning, der ønsker at tage opgaven omkring rytmisk amatørmusik alvorligt, på en åben, imødekommende og professionel facon, forklarer Carsten Gjerløv.

Fra middag til midnat

Rytmisk Musik Herning har i år fået en betydelig støtte fra Nordeafonden og ikke mindst Kulturelt Samråd Herning. Uden disse donationer ville sådan et arrangement, på trods af et unikt frivilligt engagement, ikke kunne stables på benene.

På scenen kan man møde Kosmos, Fraction Five, Vanity, Michael Hamilton, The Choristers, De Frie Radikaler, Loomer, Savesum, Mørk og At Ease - i nævnte rækkefølge. Koncertrækken begynder ved middagstid og fortsætter til midnat.

Vanity er blandt de unge håb på den herningensiske musikscene. Foto: Pr-foto
»Power, progressivt, postgrunge, melodisk - rock med skarpe guitarriffs, tung bas, præcis dobbelpedal og klar men rå vokal«. Sådan beskriver Savesum deres musik.
De Frie Radikaler har skiftet trommeslager siden sidst.