Tabte topbraget: Blue Fox dukket i Aalborg

Herning-mandskabet indkasserede et 3-5-nederlag mod førerholdet Aalborg Pirates

30. november 2021, 21.20

Lukas Bang reducerede til 2-4 i tirsdagens topkamp, hvor Blue Fox tabte i Aalborg. Foto: Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY Herning Blue Fox må vente med at tilbageerobre førstepladsen i Metal Ligaen.

Tirsdag aften tabte »rævene« topbraget i Gigantium, hvor rækkens førerhold, Aalborg Pirates, vandt med 5-3 foran 2846 tilskuere i Nordjylland.

Værterne indledte aggressivt med et tungt pres ned mod Emil Kruse i Blue Fox-målet, men efter seks minutter var det gæsterne, som bragte sig i front.

Backen Patrick Madsen blev noteret for scoringen, da herningenseren smækkede et slagskud ned mod Aalborgs keeper Frederik Søgaard, en anden herningenser, der har fortid i Herning IK og Blue Fox. Pucken strøg i nettet via Morten Poulsens stav og med finske Jarkko Malinen som assistmager.

Føringen stod kun i fire minutter. Den tidligere Herning-forward Patrick Bjorkstrand stod bag udligningen, da han opfangede en løs puck foran udeholdets målramme.

Blue Fox, nummer to i tabellen, burde have scoret yderligere et par gange i første periode. Men skarpheden manglede - blandt andet, da Markus Jensen blev spillet helt fri. Angriberen misbrugte gigantchancen mod Frederik Søgaard.

Heller ikke i den efterfølgende fem-mod-tre-situation, hvor Pirates havde både Lasse Bo Knudsen og Martin Højbjerg i straffeboksen, fik Herning-mandskabet noget ud af. Og det kostede dyrt.

Kort efter at Aalborg var tilbage i fuldtallig formation, scorede hjemmeholdet for anden gang.

Denne gang var det en decideret fejl af Blue Fox-holdet, der tabte pucken i egen zone. Charlie Curti reagerede hurtigt, spillede skiven på tværs og fandt en umarkeret Victor Panelin-Borg. 2-1!

Anden periode blev et stormløb ned mod den midtjyske defensiv. Ud over et klart Aalborg-overtag i både vundne faceoff’er og skud på mål var der fysik og power til forskel på Pirates og Blue Fox.

Emil Kruse leverede flere store redninger under det nordjyske pres, men den svenske målmand så skidt ud, da hjemmeholdets Julian Jakobsen scorede til 3-1 i det kort hjørne.

Og det skulle blive værre for Blue Fox-spillerne, der virkede tydeligt frustrerede over topkampens udvikling.

Efter en fase med en håndfuld spilafbrydelser som følge af næveudvekslinger, måtte både Herning-kaptajn Daniel K. Nielsen og holdkammeraten Miska Humaloja en tur i afkølingsboksen. I powerplay scorede Aalborgs Johan Skinnars til 4-1.

I det 35. minut fik Blue Fox dog tilkæmpet sig en tiltrængt livline. Lukas Bang slog kontra og nettede på herningernes eneste afslutning i den midterste periode.

Langt mere offensiv og pågående fremstod Herning-mandskabet i de sidste 20 minutter. Pekka Tirkkonens tropper spillede med mere tempo og risiko - og det pressede Aalborg længere tilbage på isen. Det gav ny spænding.

Markus Jensen reducerede til 3-4 med seks minutter retur på tavlen.

En udvisning til Joachim Linnet kostede dog momentum og en scoring imod for Blue Fox. I overtal scorede Johan Skinnars til 5-3. Da resterede der 92 sekunder af topbraget.

På trods af nederlaget i Gigantium fastholder Blue Fox andenpladsen i Metal Ligaen. Aalborg fører med 46 point for 22 kampe, Herning er nummer to med 43 point for 23 opgør, mens Frederikshavn, der tirsdag tabte 1-4 i Rungsted, er treer med 42 point for 24 kampe.

»Rævenes« næste opgave er lørdagens udebanematch mod Rungsted Seier Capital.

Indlæser debat