FCM sender tårnhøj nigerianer til Island

20-årige Jibril Abubakar udlejes det kommende halve år til islandske KA

19. februar 2020, 11.49

FCM-angriberen Jibril Abubakar blev onsdag udlejet til den islandske KA. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Det danske transfervindue er forlængst smækket i, men det forhindrer ikke FC Midtjylland i at fortsætte med at sende talenter på lejeophold i andre ligaer.

Onsdag middag meddeler Superligaens førerhold, at man har udlånt den tårnhøje nigerianske angriber Jibril Abubakar til islandsk fodbold.

Den 198 centimeter høje frontmand, der hidtil har været en del af FCM’s U19-mandskab, skal frem til udgangen af august repræsentere Knattspyrnufélag Akureyrar, der er kendt under forkortelsen KA. Klubben sluttede i sidste sæson som nummer fem i den bedste islandske række.

- Jibril har brug for at komme ud og få seniorerfaring. Lejeaftalen minder om casen med Paul Onuachu (tidligre FCM-topscorer, nu hos belgiske Genk, red.) i sin tid og er i tråd med den udviklingsplan, vi har lagt sammen med Jibril. Vi er overbeviste om, at de erfaringer, han får i Island, vil klæde ham på til at tage det næste skridt her i FCM, fortæller sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

20-årige Jiril Abubakar har i denne sæson scoret seks gange i 11 kampe for FC Midtjyllands U19-hold, der netop har spillet sig i ottendedelsfinalerne i UEFA Youth League-turneringen - ungdommens svar på Champions League. Men de kommende Youth League-kampe mod serbiske Røde Stjerne Beograd bliver altså uden den lange afrikanske sydspids.

- KA har fulgt Jibril over en længere periode og vi har haft en god dialog. Med skiftet til Island bliver han en del af et professionelt setup, hvor han får en masse af kampe i et komprimeret kampprogram, forklarer Svend Graversen.

Det er ikke første gang, KA henter forstærkninger i Danmark. Tidligere i dette transfervindue lejede den islandske klub Mikkel Qvist i AC Horsens. Den tidligere SønderjyskE-, OB- og Lyngby-spiller Hallgrímur Jónasson er ligeledes en del af det islandske mandskab.