Idrætsbilleder udstilles i Skarrild

8. november 2019, 12.50

To frivillige - Conny Frandsen og Ingrid Pedersen - finder navne til et foto fra 1960’erne. foto: Erik Degn

SKARRILD Skarrild-Karstoft Museum og Lokalarkiv holder i år en Arkivernes Dag i Skarrild. Denne gang er emnet idræt i sognet gennem cirka 80 år. Ældste billede er fra 1906, og de nyeste er fra 1990’erne.

En lille gruppe fra bestyrelsen for museumsforeningen har gjort et stort arbejde med at forsyne billederne med navne på de fotograferede personer. Der er billeder fra Karstoft, Skarrild, Ulvtoft og Clasonsborg på 11 plancher og desuden en mængde billeder og avisudklip i mapper.

- Arkivet ligger inde med en del fotos, både ældre og yngre, hvortil vi mangler navne; måske udstillingens gæster vil hjælpe med navne hertil ...? Ud over billederne vil der også være gamle protokoller og effekter, blandt andet præmiepokaler fra håndbold og en gymnastikdragt, siger Erik Degn fra arkivet.

Udstillingen kan ses i skolestuen i den gamle skole på Kirkepladsen i Skarrild, og den er åben lørdag 9. november. Udstillingen bliver stående i 14 dage, hvor gæster kan komme ind ved henvendelse til medlemmer af bestyrelsen

- Ligger nogen inde med fotos, gamle sange, protokoller eller lignende, modtager arkivet det gerne - eventuelt kan vi scanne fotos med mere - hvis man ikke ønsker at aflevere, siger Erik Degn.