HCM mener det alvorligt: Storsejr i Aarhus

De to hold lå side om side i toppen af tabellen inden kampen, men der var ingen jævnbyrdighed i Vejlby-Risskov Hallen, hvor HCM vandt med hele 34-23 over Skovbakken

16. oktober 2021, 17.35

Kasper Kvist lynede ni gange for HCM i Aarhus. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD HC Midtjylland ser ud til at mene det alvorligt i toppen af 1. division. Lørdag eftermiddag vandt HCM’erne stort i Aarhus over IK Skovbakken, der blev smadret med cifrene 34-23.

Dermed er opryknings-ambitiøse HCM fortset på en delt førsteplads i tabellen og har ikke sat point til siden nederlaget i sæsonpremieren mod Grindsted. HCM har nu vundet seks kampe i træk.

Hjemmeholdet Skovbakken har ellers gjort det fornemt så langt i sæsonen. Der er ikke kontrakter i foreningen IK Skovbakken, men der er alligevel samlet mange gode spillere - blandt andre nogle, der studerer i Aarhus og så spiller håndbold ved siden af. Og det altså på et højt niveau - i toppen af den næstbedste række.

Ligesom HCM har Skovbakken fået 10 af 12 mulige point i sæsonens første kampe. Det har dog primært været mod hold, som ikke forventes at spille med i toppen af 1. division, så HCM-cheftræner Mads Hjortshøj var før lørdagens kamp i Aarhus en smule i tvivl om hjemmeholdets styrke.

Læs også
Kontralynet Kasper Kvist efter overbevisende sejr: Vi holder kursen
Abonnement

Der var stor forskel

HCM med det langt mere professionelle setup var dog favoritter før kampen - og er det også på den lidt længere bane i sæsonen i kampen om oprykning.

Gæsterne fra Herning kunne da også gå til pause i Vejlby-Risskov Hallen med en solid føring på syv mål, 18-11. Den blev primært skabt via mange hurtige kontraløb og et stærkt forsvar og keeper Frederik Hummelmose. Det tog dog lige lidt tid, før HCM for alvor fik fat, men sidst i halvlegen rykkede stillingen fra 11-10 til 18-11.

Efter pausen satte HC Midtjylland i endnu højere grad tingene på plads, og da føringen midtvejs i halvlegen nåede helt op på 13 mål, 27-14, begyndte cheftræner Mads Hjortshøj at give spilletid til nogle af de HCM’ere, der ikke har været så meget på banen i de første kampe.

Comeback efter lang pause

I de sidste minutter kom HCM’s Sebastian Wistoft Jensen, der har siddet ude med en alvorlig skade i ni måneder, på banen, når HCM forsvarede. Han er endnu ikke klar nok til også at deltage i angrebsspillet, men han fik dog lov til at tage et straffekast - som han sendte forbi mål ...

Læs også
Efter ni måneders skadespause: Endelig comeback til HCM-profil
Abonnement

Topscorer i kampen for HC Midtjylland blev kontralynet og venstrefløjen Kasper Kvist, der spillede kampens første tre kvarter og scorede ni mål.

HCM’s næste kamp er hjemme mod Team Sydhavsøerne på næste søndag.

Indlæser debat