Vi støtter Mogens Jensen 100 procent

19. november 2020, 12.04

Lone Børlum. Foto: PR-foto

MINISTER Ingen skal være i tvivl om, at socialdemokraterne i Herning Kommune forsat bakker 100 procent op omkring Mogens Jensen.

Der er begået fejl, og det tager Mogens Jensen konsekvensen af. I forvejen er det svært at balancere i denne corona-pandemi og altid gøre det rigtige i en situation, der ikke er oplevet siden Anden Verdenskrig, og som der ikke findes nogen drejebog til.

Grundloven skal naturligvis overholdes. Der skal være lovhjemmel til det, man gør. Jeg er derfor overbevist om, at havde man vidst, der ikke var lovhjemmel, så havde man ventet.

Hasteloven er nu på plads med et flertal uden om Venstre og flere andre blå partier, man forsætter derfor med at aflive alle mink.

Det er trist, at et helt erhverv slåes ned. Det er trist for minkavlerne og deres familier. Det er deres livsgrundlag og deres fremtid, der hives væk under dem. Det skal de selvfølgelig kompenseres for. Ligesom vi også skal sørge for, at alle underleverandørerne til minkbranchen også kompenseres.

Men vi skal heller ikke glemme, at det er lige så trist for alle de andre, som også mister deres virksomhed eller deres arbejde på grund af coronaen. De skal også hjælpes videre.

Men der er en grænse for, hvor længe bukserne kan blive ved med at holde. Så når især Venstre taler om, at minkavlerne skal kompenseres for de næste 10 år, så skal der altså være rimelighed og balance i tingene.

Når det er sagt, så handler det forsat først og fremmest om folkesundhed og om at bekæmpe denne virus med færrest mulige smittede og færrest mulige dødsfald. Det, synes jeg, regeringen gør ganske flot, og det har jeg forsat fuld tillid til.

Mogens Jensen er en meget kompetent folketingspolitiker, som altid har udført sit politiske hverv til UG med kryds og slange. Jeg beundrer ham for altid at kaste sig ud i nye opgaver og lynhurtig sætte sig ind i alle mulige lovgivninger.

Vi har altid haft et rigtig godt samarbejde, og det vil vi blive ved med at have, og derfor bakker vi naturligvis forsat op omkring Mogens Jensen som vores folketingskandidat og folketingsmedlem.

Jeg synes, det er trist, han blev nødt til at trække sig. Han erkender, der er begået fejl, og han tager konsekvensen af det. Det, er der rigtig mange andre, der kunne lære af. Jeg nævner ingen navne.