Skolebus kørte i grøften: Ville overhale traktor - ingen børn er kommet alvorligt til skade

To børn er kørt til tjek på hospitalet, efter at bus kørte i grøften onsdag morgen

Udgivet:25. maj 2022, 10.12

Læsetid:1 minut

Skolebus kørte i grøften - ingen kom alvorligt til skade. Foto: Palmephoto

Mette Christensen
| mec@herningfolkeblad.dk

SPJALD En skolebus på vej til Spjald Skole i Midtjylland kørte onsdag morgen i grøften. Ulykken skete nord for Brejning på Brejningvej kort før klokken 08, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

- I forbindelse med en overhaling af en traktor kommer bussen ud i grøften i den modsatte af side af vejen og lægger sig ned på siden, fortæller vagtchef Simon Skelkjær fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den lyseblå skolebus fra selskabet Midttrafik tippede ikke helt over. Det ene hjulpar blev i vejrabatten, mens det andet røg ned i grøften.

To børn er kørt til tjek på hospitalet, mens 18 andre er bragt til skolen. Ingen er kommet alvorligt til skade, oplyser politiet.

- Der er to, som er kørt på sygehuset, og som modtager skadestuebehandling. De forventes at blive udskrevet i dag, fortæller Simon Skelkjær.

Læs også
<span>Efter busulykke:</span> Spjald Skole mangler kontakt til 11 børn <span>Efter busulykke:</span> Spjald Skole mangler kontakt til 11 børn
Læs også:
Efter busulykke: Spjald Skole mangler kontakt til 11 børn

Politiet efterlyste i forbindelse med ulykken føreren af den traktor, som bussen var i færd med at overhale.

Foto: Palmephoto

- Han har ringet ind til os nu, så ham er vi i kontakt med, fortæller vagtchefen.

Ud over afhøring af traktorføreren skal politiet gennemgå noget videomateriale fra et kamera, som var monteret i en bil, der befandt sig tæt på ulykken.

De pårørende til de involverede børn er blevet underrettet.

Indehaver og daglig leder hos Herning Turist, Ronny Gasbjerg, bekræfter at det er dem der har kørslen på ruten. Han ønsker ikke at udtale sig i sagen, men henviser til en pressemeddelelse, der udsendes af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det er Ringkøbing-Skjern Kommune, der er arbejdsgiver for Herning Turist i den konkrete sag.

/ritzau/mtc