Det går ikke længere: Plejecentre i frit fald

Udgivet:22. maj 2023, 15.28

Læsetid:1 minut

Kirsten Kronborg og Michael Thomsen. Foto: PR-foto

ÆLDRE I valgkampen sagde SF, at området sundhed og ældre var underfinansieret, og under seneste budgetforhandlinger sagde vi i SF det igen både før, under og efter. Det endte derfor med, at SF stod uden for budgetforliget blandt andet på grund af nye besparelser.

Nu er der så kommet syn for sagen, da to ledende medarbejdere på social- og sundhedsforvaltningen har lavet et bekymringsnotat om tilstanden på plejecentrene i Herning Kommune. For at overholde budgetterne er der et minimum på vagt, som betyder et minimum af pasning og pleje af vores ældre. Nogle kommer først op om »morgenen« klokken 11, en halv time før frokost, der er kun bad én gang om ugen, og der er ingen omsorg og hjælp til de døende og deres pårørende. Det er bare nogle af de konsekvenser med det serviceniveau, der politisk er besluttet i Herning Kommune. Det kan vi ikke være bekendt over for vores ældre, de pårørende og de ansatte.

En anden konsekvens er flere sygedage hos de ansatte, risiko for forråelse, mindre faglighed og mindre respekt for de ældre. Det hjalp ikke at spare endnu en gang. Det hjalp heller ikke, kun at byrådet kompenserer ældreområdet med en del, da der var midtvejsregulering fra regeringen.

Nu er det tydeligt for alle, at det ikke går længere.

Der skal ske noget her og nu, og der skal ske noget igen, når det nye budget skal laves efter sommerferien.

Læs også
Store bekymringer for ældre efter sparerunde: Plejehjem er i frit fald Store bekymringer for ældre efter sparerunde: Plejehjem er i frit fald
Læs også
Store bekymringer for ældre efter sparerunde: Plejehjem er i frit fald

Indlæser debat