Endnu et dyrt nederlag: HCM tabte vigtigt bundbrag og er håbløst sidst

HC Midtjylland var tæt på i en spændende slutfase, men hjemmeholdet Lemvig Thyborøn vandt 30-27 og trækker fra i bunden af ligaen

Udgivet:20. november 2022, 15.42

Læsetid:2 minutter

Endnu et tungt nederlag for HC Midtjylland. Foto: Tom Laursen

Kenneth Kristiansen
Journalist
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

10 måneder siden

HÅNDBOLD Endnu engang var HC Midtjyllands oprykkere tæt på, og igen endte det med nul og niks.

Efter en tæt og spændende afslutning på kampen vandt hjemmeholdet Lemvig-Thyborøn søndagens bundbrag med 30-27.

Med det resultat begynder det efterhånden at se urealistisk ud for HC Midtjylland i bunden af ligatabellen. Det handler om at undgå sidstepladsen, og den sidder Herning-mandskabet tungt på med nul point på kontoen. Her lige godt halvvejs i sæsonen er der seks point op til det nærmeste hold i tabellen.

Den rutinerede venstrefløj Kasper Kvist blev ikke sin skade kvit i tide, og dermed tog han plads på skadeslisten sammen med Jeppe Krogh Ejlersen, Sebastian Wistoft Jensen, René Villadsen og Rasmus Graffe.

Som så ofte før i sæsonen fik HCM en udmærket begyndelse, og det gav en hurtig føring på 3-1.

Denne gang holdt det gode spil dog ikke i hele første halvleg. Slet ikke. Fra 4-4 vendte hjemmeholdet tingene til firemålsføring på 8-4 - i en periode, hvor der var alt for mange brændte HCM-chancer. Blandt andet to straffekast.

Herefter fik gæsterne dog fundet spillet frem igen, og første halvleg ud var det en lige kamp. Dog med den væsentlige detalje, at Lemvig-Thyborøn stadig havde den firemålsføring, som blev etableret midt i halvlegen.

Ved halvtid var stillingen 16-12 til hjemmeholdet.

Læs også
Fire skarpe spørgsmål til HCM-træner på nedrykningskurs: Hvor er overraskelserne - og er truppen den rigtige? Fire skarpe spørgsmål til HCM-træner på nedrykningskurs: Hvor er overraskelserne - og er truppen den rigtige?
Læs også
Fire skarpe spørgsmål til HCM-træner på nedrykningskurs: Hvor er overraskelserne - og er truppen den rigtige?

Kom helt op til sidst

Modsat mange af de seneste kampe indledte HC Midtjylland anden halvleg stærkt ved at score de tre første mål. Men bundopgørets sidste halvdel blev alligevel én lang kamp for HCM for at komme helt tilbage.

Det var lige ved og næsten af flere omgange, og med små fire minutter tilbage fik Kasper Didriksem udlignet til 26-26.

HCM-spillerne fightede, som gjaldt det ligalivet, men når man er tvunget til at satse i både dueller, gennembrud og alt muligt andet for at vende tingene, stiger risikoen for fejl.

Dem var der også for mange af denne gang, og i de sidste minutter var marginalerne med Lemvig-Thyborøn.

Bjarke Nybo Jørgensen forsøgte ét minut før tid at stige til vejrs og hugge HCM på 28-29, men skuddet var for sløjt, og i stedet lukkede og slukkede hjemmeholdet i den anden ende.

Hos HC Midtjylland tog Frederik Sass masser af ansvar på venstrefløjen og viste også skarphed gennem hele kampen. Han blev HCM’s topscorer med syv mål.

Næste kamp for HC Midtjylland er hjemme mod Bjerringbro-Silkeborg på onsdag.

Læs også
Optimistisk Herning-fløj har grebet chancen hos HCM: Vi er overhovedet ikke rykket ned endnu Optimistisk Herning-fløj har grebet chancen hos HCM: Vi er overhovedet ikke rykket ned endnu
Læs også
Optimistisk Herning-fløj har grebet chancen hos HCM: Vi er overhovedet ikke rykket ned endnu