Til kamp mod kontorstolene i Herning og Ikast

Man kan gratis blive uddannet til sundhedsambassadør og dermed hjælpe sig selv og kollegerne til en sundere arbejdsdag

8. august 2020, 12.37

Der er stor gevinst for både medarbejdernes sundhed og firmaets bundlinje ved at have fokus på at få rørt sig lidt i løbet af en lang arbejdsdag på kontoret. Derfor har Dansk Firmaidrætsforbund gennem de seneste 10 år uddannet flere end 2000 sundhedsambassadører på danske arbejdspladser. Nu tilbydes også kurser i Herning og Ikast. Billedet er fra rådhuset i Silkeborg anno 1979. Foto: Arkivfoto Midtjyllands Avis

IKAST-HERNING Vi voksne er på arbejde i cirka halvdelen af vores vågne timer, og i gennemsnit sidder 50 procent af os ned i mere end otte timer på en almindelig arbejdsdag - det gør intet godt for hverken den fysiske eller mentale sundhed.

Næstefter rygning er inaktivitet faktisk den største dræber og årsag til for tidlig død.

Fysisk aktivitet derimod forlænger livet, og gør risikoen for sygdomme mindre.

Derfor har Dansk Firmaidrætsforbund gennem de seneste 10 år uddannet mere end 2000 sundhedsambassadører på danske arbejdspladser.

Kontorstolsstafet på gangen

Uddannelsen består af to moduler - hver af én dags varighed.

Nu tilbydes også to hold i henholdsvis Ikast med første modul 26. august og i Herning med første modul 5. november.

Det er gratis at deltage for op til to medarbejdere fra samme arbejdsplads, og kræver naturligvis tilmelding.

Som sundhedsambassadør får man viden om og bliver uddannet til at igangsætte aktiviteter, der passer til lige nøjagtig ens egen arbejdsplads.

Man får klare og konkrete idéer til mere kollegamotion, sundhed og styrket sammenhold på arbejdspladsen. Eksempelvis gennem floorball i lagerhallen, kontorstolsstafet på gangen eller walk-and-talk-møder.

Godt for bundlinjen

Dansk Firmaidrætsforbunds uddannelse til sundhedsambassadør sker i samarbejde med Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Herning Firma Idræt og Firmaidræt Ikast.

Udviklingskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund, Stine Dragsbæk, håber naturligvis, at så mange som muligt vil deltage i sundhedsambassadør-uddannelsen.

- Skulle det blive nødvendigt, opretter vi to hold og flere uddannelsesdage. Vores mission er at motivere arbejdspladser til firmaidræt og kollegamotion. Vi ved, kollegamotion virker og øger arbejdsglæden og sammenholdet for den enkelte medarbejder. Kollegamotion har også positive effekter på arbejdspladsens bundlinje, siger Stine Dragsbæk i en pressemeddelelse.

- Det er veldokumenteret, at sundhedsindsatser kan give en årlig gevinst på op til fem kroner for hver investeret krone baseret på fald i sygefravær samt øget produktivitet og arbejdsmoral, uddyber hun.

Flere smil på læben

Rikke Herrche Friis, HR-assistent i A/S Dansk Shell, blev uddannet sundhedsambassadør i 2019, og det var startskuddet til et endnu sjovere arbejdsliv, fortæller hun.

Med flere smil på læben og mere sved på panden. Opfordringen er derfor klar:

- Få tilmeldt jer, siger Rikke Herrche Friis og supplerer:

- Mine kolleger er glade i låget, når vi har haft en lille pause, hvor vi laver øvelser, eller hvis vi tager et møde gående. Der er virkelig tale om humørboosts. Skal jeg spørge en kollega om noget fagligt, sker det også på en anden måde end tidligere. Det er hyggeligt og meget glædeligt, og det lykkedes faktisk også at få aktiveret de kolleger, som normalt ikke dyrker meget idræt.