Ny Oyoy-rekord: Årets resultat vækker glæde hos den lokale designvirksomhed

Herningensisk designvirksomhed leverede atter et superregnskab

Udgivet:24. maj 2022, 15.27

Læsetid:2 minutter

Den herningensiske designvirksomhed Oyoy Living Design har igen leveret rekorder. Bag virksomheden finder man Lotte Fynboe og Søren Anker Hansen. Foto: PR-foto

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

REGNSKAB For andet år i træk er der rekordregnskab fra Oyoy Living Design. Herning-firmaet forbedrede rekorden med næsten halvanden million, så man i 2021 nåede et plus på 8,2 millioner kroner. I 2020 voksede omsætningen 73 procent til rekordhøjder, og også det er forbedret med yderligere 39 procent i vækst denne gang. Over 500 nye virksomhedskunder er det blevet til i det forløbne år på trods af nærmest ingen messeaktivitet på grund af corona.

- Vi er stolte af årets resultat, og vi sender den største tak til alle, der har bidraget til at opnå dette. Det har været et år præget af både opture og perioder med meget svære betingelser, som har stillet store krav til vores dygtige medarbejdere i Danmark og vores samarbejdspartnere, agenter, distributører og leverandører, lyder det i en pressemeddelelse fra Søren Anker Hansen, administrerende direktør og medejer i Oyoy Living Design.

Høje fragtrater fortsætter

Det er særligt de store europæiske markeder og onlineforhandlere, der har stået for fremgangen, ligesom det digitale salg direkte til kunder også har bidraget til væksten.

Direktøren har positive forventninger til det kommende år på trods høje fragtrater og manglende leveringssikkerhed. Fragtraterne er faktisk mangedoblet i 2021.

- Vi er fortrøstningsfulde efter et tilfredsstillende første kvartal i 2022, men verdenssituationen og fragtraterne fortsætter med at udfordre vores forretning. Det er derfor svært at forudsige, om 2022 som helhed vil give fremgang på samme niveau som 2021, siger han.

Nyt domicil på vej

Oyoy Living Design fejrer i 2022 10-årsjubilæum og tager i år første spadestik til et nyt domicil, der forventes færdigbygget i starten af 2023. Domicilet kommer til at ligge i naturskønne omgivelser tæt på Herning. Det indeholder ny administration, moderne showroom-faciliteter og højlager gearet til fremtidens vækst, fortæller siger Lotte Fynboe, der er stifter og kreativ direktør i firmaet.

- Disse rammer vil i langt større grad danne ramme om virksomhedens kreative univers og miljø for personale og samarbejdspartnere samtidig med, at vores kunder kan komme og føle sig inspireret. Vi ser meget frem til at byde alle velkommen, siger Lotte Fynboe.

Nyt hunde-brand

Herning-firmaet fra Hammershusvej er repræsenteret hos godt 3200 forhandlere i mere end 50 lande,

Det blev grundlagt i januar 2012 af Lotte Fynboe. Kollektionen er klassisk, funktionel og tidløs med unikke detaljer. Med inspiration fra traditionelt dansk design er ideerne til produkterne hentet fra Lotte Fynboes egne barndomsminder.

2022 bliver året, hvor et nyt subbrand til kæledyr, »Oyoy Zoo«, vil blive lanceret. Denne sommer kommer firmaet med produkter til de firbenede i familien i tråd med resten af Oyoy-kollektionerne.

Indlæser debat