Fik 91 procent af stemmerne: Pernille Harder er igen årets kvindelige fodboldspiller i Danmark

For sjette gang i træk og for syvende gang i alt er Tulstrup-pigen årets kvindelige fodboldspiller i Danmark

6. januar 2021, 10.23

Pernille Harder, der i 2020 blev verdens dyreste kvindelige fodboldspiller, er for sjette år i træk valgt som årets kvindelige fodboldspiller i Danmark. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD Udmærkelserne fortsætter med at vælte ned over Pernille Harder. Landsholdspilleren fra Tulstrup, der spiller for Chelsea, har haft et succesfyldt 2020 med masser af priser, og nu har hun modtaget endnu en.

De kvindelige, danske fodboldspillere var ikke i tvivl, da de skulle sætte deres stemme på Årets Kvindelige Fodboldspiller i Danmark 2020. Med hele 91 procent af stemmerne blev Pernille Harder en suveræn vinder i Spillerforeningens afstemning og kan derfor for syvende gang lade sig hylde som landets bedste.

Det sker i et år, hvor hun allerede af UEFA er kåret som Europas bedste, mens FIFA kårede hende som verdens næstbedste. Hun blev - igen - stemt ind på verdensholdet, og det store engelske fodboldmagasin FourFourTwo kårede hende til verdens bedste, da magasinet France Football grundet corona ikke uddelte deres prestigefyldte Ballon d’Or i 2020.

Læs også
Næste hyldest: Ekspertpanel kårer Harder til verdens bedste

- Den her pris betyder utrolig meget i og med, at det er mine holdkammerater - de danske spillere - som har stemt på mig. Det betyder meget at få den anerkendelse fra sine kolleger, siger Pernille Harder i en pressemeddelelse.

Det er sjette år i træk, hun vinder den afstemning.

- Det vidner om, at jeg har præsteret på et højt niveau over længere tid. At det ikke kun er en enkelt sæson, men at det faktisk er flere sæsoner. Det er det, der gør mig mest stolt, siger hun i podcasten »Spiller til Spiller«, hvor hun også afslører, at hun fortsat kan finde plads til sine trofæer og pokaler.

- Der er plads til dem hjemme ved min mor og far i Tulstrup. Mit gamle værelse er blevet sådan et lille pokalværelse. Så der er altid plads til et nyt trofæ, griner hun.

Topscorer og verdens dyreste

På trods af coronakrisen kan Pernille Harder rent fodboldmæssigt se tilbage på et fantastisk 2020.

- Det har været et specielt år med corona, som har været en stor del af 2020. Men samtidig har der også været fodbolddelen, hvor jeg bare har prøvet at gøre det så godt som muligt, og det har jo også udmøntet sig i rigtig gode resultater med Wolfsburg og også personligt med mit skifte til Chelsea og min topscoretitel i den tyske liga. Det har været et godt år, hvis man ser på de ting, jeg har opnået og på præstationerne. Jeg synes, det har været en af mine bedre sæsoner. Jeg har præsteret på et højt niveau over flere år, og det er næsten det, der gør mig mest stolt.

- Det kræver noget mentalitet og karakter at fortsætte med at have motivationen til at blive bedre. Det er noget, der ligger i mig. Det er det, der motiverer mig hver dag, hvert år og hver sæson. Det er at blive bedre og ikke bare tage til træning og have det sjovt og så tage hjem igen. Jeg er fuldt fokuseret, når jeg er ude på banen og gør alt for, at jeg føler, jeg er bedst til træning, siger Penille Harder, der også kan se tilbage på et år, hvor hun med skiftet fra Wolfsburg til Chelsea blev den dyreste kvindelige fodboldspiller nogensinde.

Læs også
FIFA kårer verdens bedste: Pernille Harder blev nummer to

- Jeg håber, det er en start på noget nyt i kvindefodbolden, at man kan begynde at se kvindefodbolden som en business også for klubberne. At man kan købe og sælge spillere. Jeg tror helt sikkert, vi kommer til at se flere transfers i fremtiden, siger hun.

Tæt på kæresten

Med skiftet til fra Tyskland til England kom hun samtidig tættere på kæresten Magdalena Eriksson, der også spiller i Chelsea.

- Det har en stor betydning. Det har været lang tid, hvor vi har været væk fra hinanden og skulle holde forholdet ved lige over FaceTime, så nu er det bare fantastisk, at vi bor sammen, og vi kan have et godt liv uden for fodbolden. Fodbolden betyder meget for mig, men der er også mere i livet end fodbold, så derfor er jeg rigtig glad for, at jeg bor her nu, og vi kan nyde livet også, siger Pernille Harder, der vandt prisen som Årets Kvindelige Fodboldspiller foran Everton-duoen Rikke Sevecke (seks procent af stemmerne ) og Nicoline Sørensen (tre procent) på henholdsvis anden- og tredjepladsen.