112

Mor og søn bag røverisk overfald: Truede mand med baseballbat

Et økonomisk mellemværende udviklede sig i går til det, politiet betragter som et røverisk overfald

18. februar 2020, 09.17

Foto: Martin Ballund

GRØNBJERG En 54-årig kvinde og hendes 22-årige søn blev i formiddag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Herning.

De er sigtet for et røverisk overfald på en mand, som i går formiddag blev opsøgt på sin bopæl ved Grønbjerg nord for Spjald.

Sønnen truer manden med et baseballbat og smadrer flere vinduer, og den 68-årige mand sætter sig ifølge politiet til nødværge.

- Han slår fra sig og rammer den 22-årige mand angiveligt med en hammer, inden han låser sig inde, oplyser efterforskningsleder Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Et spørgsmål om gæld

Mor og søn stikker af i en bil, og ud fra signalementet af bilen og personerne kan en patrulje standse bilen og anholde dem.

En nærmere efterforskning af motivet viser ifølge politiet, at de to anholdte på eget initiativ skulle have opsøgt den 68-årige mand, fordi han skulle skylde penge til en helt fjerde person.

Den mand har politiet ikke talt med endnu. Han skulle ikke have noget med gårsdagens overfald at gøre, ud over at han mener, at den 68-årige Grønbjerg-mand i en lejesag ikke har betalt det fulde depositum tilbage til ham.

Den 68-årige mener på sin side, at han har betalt alle pengene.

Ifølge sigtelsen, som blev læst op under grundlovsforhøret, er den 22-årige også sigtet for hærværk i forbindelse med en episode 30. januar, hvor han var på adressen sammen med to andre. Den 22-årige skulle have knust ruder samt smadret en brødrister og flere andre genstande.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, da en medgerningsmand ifølge politiet stadig er på fri fod.