Odense var for stærke: Klart nederlag til HIH i topbrag

For få af Herning-Ikast Håndbolds profiler ramte topniveau, så Odense vandt 30-24 i Ikast og er nu alene på ligaens førsteplads

Udgivet:13. oktober 2021, 20.07

Læsetid:2 minutter

Sarah Iversen (t.v.), Emma Lindqvist og de øvrige HIH'ere havde det svært mod Odense. Foto: Jørn Deleuran

Kenneth Kristiansen
Journalist| kgk@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold tabte for første gang i sæsonen, da Odense Håndbold onsdag aften vandt med de overbevisende cifre 30-24 i IBF Arena i Ikast.

Før kampen havde begge hold maksimumpoint i kvindernes liga, men nu er det altså det fynske mandskab, der er alene på førstepladsen.

HIH måtte stille svækket op, idet den knæskadede playmaker, Simone Petersen, ikke nåede at blive klar. Ude sad desuden stregspiller Vilde Johansen, der er kommet hjem fra landsholdssamling i Norge med corona-smitte.

Derfor var der masser af spilletid til Sarah Iversen på stregen og til østrigske Sonja Frey som bagkædens spilstyrer.

Topkampen svingede jævnbyrdigt frem og tilbage i de første 20 minutter, men efterhånden blev det udtalt, at det kun var Ingvild Bakkerud i hjemmeholdets bagkæde, der havde modet til for alvor at forsøge at udfordre Althea Reinhardts Odense-mål.

To brændte straffekast fra ellers så træfsikre Emma Friis hjalp heller ikke, og Odense trak lidt fra op mod pausen og var foran 13-10 ved halvtid.

Læs også
<span>HIH-træner efter nederlag i topkamp:</span> Odense var skarpere og mere kyniske <span>HIH-træner efter nederlag i topkamp:</span> Odense var skarpere og mere kyniske
Læs også:
HIH-træner efter nederlag i topkamp: Odense var skarpere og mere kyniske

Odense trak fra

I anden halvleg blev Bakkerud endnu farligere, men gæsterne fra Fyn havde langt flere end én offensiv streng at spille på denne aften, og derfor trak Odense støt og roligt fra.

HIH - ført an af Ingvild Bakkeruds enmandshær - fightede sig tilbage på 19-20, blot for at se Odense trække fra igen efterfølgende.

HIH’erne havde det voldsomt svært overfor landsholdskeeper Althea Reinhardt i gæsternes mål, og marginalerne på de yderlige skud og dommerkendelser gik heller ikke hjemmeholdets vej.

Odense-mandskabet var ganske enkelt bedre - med flere spillere, der ramte topniveauet, end tilfældet var hos Herning-Ikast.

Topscorer for HIH i kampen blev Ingvild Bakkerud med otte mål.

Næste opgave for HIH’erne er på udebane mod København Håndbold mandag aften.

Læs også
<span>HIH-spillers lejemål aflyst med kort varsel:</span> Hentet hjem fra Holstebro efter tre træninger <span>HIH-spillers lejemål aflyst med kort varsel:</span> Hentet hjem fra Holstebro efter tre træninger
Læs også:
HIH-spillers lejemål aflyst med kort varsel: Hentet hjem fra Holstebro efter tre træninger

Mere interessant læsning

Mest læste

Håndbold

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere