Herning-organist til Ribe

Morten Bunk skal være ny organist ved Ribe Domkirke

16. juni 2020, 10.38

Morten Bunk har fået nyt job i Ribe. Foto: Pr-foto

HERNING 25-årige Morten Bunk har landet et af landets fineste organistjob - nemlig i Danmarks ældste by, Ribe, ved en af landets mest storslåede domkirker.

Han er udnævnt til ny domkantor og organist ved Ribe Domkirke og Seem Kirke og som leder af Ribe Domkirkes Børnekor og Pigekor samt Ribe Kammerkor, så der bliver nok at se til for den unge mand.

- Jeg er meget glad og spændt på at skulle arbejde i sådan en stor stilling. Det bliver en ny og spændende udfordring at stå i spidsen for domkirkens børnekor og pigekor samt Ribe Kammerkor, siger Morten Bunk.

Han er »vokset op« i Herning Kirkes Drengekor, hvor han fik smag for orglet. Han fik sin organistuddannelse på Vestervig Kirkemusikskole og har studeret Master of Church Music på Det Jyske Musikkonservatorium.

I 2018 vendte han tilbage til Herning og var ansat ved Herning Kirke et års tid.

Morten Bunk har vundet flere priser, blandt andet i konkurrencen Unge sangere i Ikast, hvor han modtog Den Jyske Operas pris samt Den Fynske Operas Pris. Som dirigent har Morten Bunk deltaget i adskillige mesterkurser i London, Cambridge og Wien.

Læs også
Besøg fortid og fremtid samme dag