Bryghuset får fire nye tanke

Der vil gå op til tre uger, før bryghuset kan få de store tanke ind i bryggeriet

9. april 2012, 11.10

Flemming Hansen. Bestyrelsesformanden for Bøllingsø Bryghus, Claus Thorhauge, ses her sidste gang, bryghuset i Engesvang fik nye tanke fra Kina.

Bøllingsø Bryghus har fået fire skinnende, nye rustfri, stål-tanke sendt direkte fra Kina. Hver især er de på 500 liter, og de skal give bryghusets kapacitet et boost, der gør, at Bøllingsø Bryghus bedre kan følge med efterspørgslen.

Det kniber nemlig med, at brygger, Martin Schau, kan følge med, når fredag efter fredag skal langes øl over disken i bryghuset, samtidig med at øllene fra Engesvang bliver solgt hos diverse forretninger og kæder.

- Det er hovedsageligt for at udvidede kapaciteten, men vi har også købt tankene for at gøre vores brygning mere rationel, forklarer Claus Thorhauge, der er bestyrelsesformand i Bøllingsø Bryghus.

Mere rationelt

Den største omkostning ved at brygge øl er arbejdsløn til bryggeren.

Som det er nu, hænder det ifølge bestyrelsesformanden, at bryggeren, Martin Schau, spilder for meget tid. Det vil hjælpe at have flere tanke til rådighed, så der blandt andet kan sættes endnu flere bryg over af gangen.

Arbejdsgangen bliver kort sagt mere effektiv, samtidig med at produktionsapparatet er blevet 20-30 procent større.

Med de fire nye tanke har Bøllingsø Bryghus i alt 10 tanke på 500 liter, og dermed kan der igen til næste år blive skruet op for mængden af påskebryg.