Fra dele-computer til dele-arbejdsplads

Ingeniør Annette Lind, der fejrer 25-årsjubilæum hos Afry, er af sine kollegaer blandt andet kendt for at have opfundet begrebet »put imellem-sager«

Udgivet:03. oktober 2022, 08.37

Læsetid:2 minutter

Anette Lind - 25 år hos Afry (tidligere Midtconsult) i Herning. foto: Pr-foto

JUBILÆUM Shoppingcentre, idrætshaller, skoler, kontorbygninger og boligblokke.

Der er næsten ikke den type konstruktion, som ingeniør Anette Lind ikke har været ind over gennem 25 år i Afry.

At der både symbolsk og virkeligt er løbet meget vand gennem Herningsholm Å siden 1997, kan Anette Lind fra ingeniørkoncernen Afry skriver under på. 1. oktober 1997 trådte hun nemlig ind ad døren i det, der dengang hed Midtconsult, og som senere blev en del af den internationale ingeniørkoncern Afry.

Konstruktionsafdelingen blev hendes andet hjem, og hun husker tilbage på en tid uden så mange teknologiske hjælpemidler i arbejdet:

- I 1997 havde vi én delecomputer med enkelte beregningsprogrammer til at beregne det mest komplekse; resten var hoved- og håndberegninger, husker Anette Lind.

- Vores samarbejde med for eksempel byggepladser og leverandører foregik fortrinsvis med post - altså den med frimærker på. Skulle det gå lidt hurtigere, måtte der sendes en fax, som dog kun sendte A4-sider. På bordet stod en telefon, og var vi ikke på pladsen, blev vi over højttaler kaldt tilbage til vores plads, så vi kunne tage telefonen. I dag foregår alt på mail på hver vores bærbare pc. Det skal gå hurtigt, og vi går ingen steder uden mobiltelefonen i baglommen, tilføjer hun.

Karrierestigen har hun taget flere skridt opad undervejs: fra projekterende konstruktionsingeniør over assisterende afdelingsleder til souschef - og i dag teamleder for ingeniørerne på Afry-kontoret på Viborgvej 1 i Herning.

»Put imellem-sagerne«

Blandt kollegerne er Anette Lind kendt for at have opfundet begrebet »put imellem-sager«, der dækker over statiske beregninger på villaer, rækkehuse og sommerhuse, og som hun putter ind mellem de større projekter, hun også er involveret i.

Hun var været vidne til en byggebranche med op- og nedture; både opgave- og bemandingsmæssigt. I al jysk beskedenhed har Anette Lind dog selv bidraget til at løfte og holde gang i ingeniørstanden, så Afry med tiden er blevet en dele-arbejdsplads for familien Lind.

- Min datter Kristina er i vores Food & Pharma-afdeling, og min søn Kristoffer er i vores Byggeriafdeling i Aarhus, fortæller jubilaren stolt.

Indlæser debat