Giv de ældre og plejepersonalet ro, frihed og respekt

Udgivet:10. juli 2020, 12.30

Læsetid:3 minutter

Henrik Finn Edtwodth Andersen. Foto: Pr-foto

Af Henrik Finn Edtwodth Andersen byrådskandidat for Nye Borgerlige i Herning

ÆLDREPLEJE Nu oplever vi desværre igen en tragisk sag fra et plejehjem et sted i Danmark. Skjulte optagelser viser en umenneskelig behandling af en af Danmarks ældre medborgere. Det kan vi ganske enkelt ikke være bekendt.

Der er altid flere sider i en sag, også når vi som danskere har kontakt med det offentlige. Men her er dokumentationen så klar og tydelig, at man sidder med en klump i hilsen, når man ser videoerne.

En dokumentation, der kun kommer frem, fordi Ekstra Bladet har valgt at overtræde et fogedforbud. Aarhus Kommune har med alle midler forsøgt at skjule sandheden om overgreb i deres system.

Reaktionen har været, som den altid er ved sager som disse. Både rød og blå blok har råbt på flere penge, flere regler, flere love, flere forbud - og deraf følger flere skatter og flere afgifter.

Så er det, jeg stille og roligt spørger: Har det hjulpet? Hjulpet ved alle de andre sager?

Hvis man skal være neutral, se på fakta, så kan man kun sige nej, det har ikke hjulpet.

For hvad sker der, hvis man hælder flere regler og love ned over dygtige medarbejdere, der i forvejen har problemer med at forstå og følge op på de forrige regler og love, der blev indført?

Vi kender det selv fra vores arbejdspladser. Bliver der konstant ændret i arbejdsgange, indført nye rutiner og regler, så mister vi overblikket, bliver stressede og frustrerede.

Og så er det, man får endnu mindre tid og overskud til at klare sit arbejde. Et arbejde, som man ellers er ganske stolt over. Som man møder op til hver dag med faglig stolthed.

Det kan vi ikke være bekendt. Hverken over for de ansatte eller de, der har brug for omsorgen og plejen.

Hos Nye Borgerlige forslår vi, at der skal gives arbejdsro til de offentlige ansatte. Der skal ikke indføres nye regler og love, og stakken af papirarbejde og kontrol skal skæres ned.

Sæt omsorgen og initiativet frit. Stol på mennesker og slå hårdt ned, når tilliden misbruges.

Stol på medarbejderne, stol på deres menneskelige egenskaber og viljen til at yde en fantastisk indsats.

Der vil altid være mennesker med mangel på empati, omsorg og næstekærlighed. Men det kan hverken penge, love og regler sætte en stopper for.

Og vær åben om de sager, der nu opstår. Så lærer vi alle af dem, og tiltroen til »systemet« vil vokse.

Hos Nye Borgerlige ønsker vi flere friplejehjem, der skaber plads til initiativer og individuelle løsninger udenom det offentlige.

Friplejehjem, hvor ideer langt lettere og hurtigere kan omsættes til praktiske tiltag og bedre livskvalitet for beboerne.

Det er borgerlig velfærd. Det er respekt for de ældre.

Og lad mig så lige runde af med det evindelige mantra »flere penge, flere penge«. For hvordan kan man sige, at det er pengene, der er problemet, når vi lever i et land med et af de højeste skattetryk i verden?

Mindre stat, mere menneske.

I respekt for de ældre og svage i samfundet. I respekt for de offentligt ansatte, der hver dag går på arbejde og yder en fantastisk indsats.