Fredagens lokale status: stor stigning i antallet af corona-smittet personale

3. april 2020, 14.06

HERNING Herning Folkeblad vil hver dag opdatere med de aktuelle tal for antal smittede og indlagte lokalt og nationalt. I øjeblikket er 79 personer indlagt med covid-19 i Region Midtjylland. Det er to mere end torsdag. 29 er indlagt på intensivafdelinger. Det er også to mere end i går.

Torsdag begyndte regionen også at registrere antallet af ansatte smittet med covid-19. I går lød tallet på 84 smittede. Det tal er fredag steget betragteligt til 118 smittede.

32 af de i alt 79 patienter, der er indlagt med covid-19, er indlagt på Hospitalsenheden Vest, som har afdelinger i Herning, Holstebro, Ringkøbing, Tarm og Lemvig. Dermed er den lokale »fløj« af sundhedsberedskabet stadig den afdeling med flest indlagte i Region Midtjylland. Tallet er dog stabilt, da tallet i går også var 32 indlagte.

Til sammenligning er der i øjeblikket 22 personer indlagt med covid-19 på Aarhus Universitetshospital. Torsdag var tallet for Aarhus 23.

På landsplan er i alt 517 indlagt - af dem 143 på intensiv afdeling med 116 i respirator. Alle disse tal er faldende i forhold til torsdag. Til gengæld stiger antallet af døde.

Der er nu i alt 139 personer smittet med coronavirus, der er døde i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut. Torsdag lå tallet på 123.