Danmark bør tage flere forholdsregler

14. februar 2020, 10.13

Liselott Blixt. Foto: Steen Brogaard

FLYREJSER Tager vi alle forholdsregler for at undgå spredning af coronavirus i Danmark? Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger ja, og det samme gør Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen.

Alligevel måtte en kinesisk kvinde fredag 7. februar fragtes fra Københavns Lufthavn til Hvidovre Hospital med influenzalignende symptomer, og dele af lufthavnen måtte midlertidigt lukkes af.

Kvinden var kort forinden ankommet til Kastrup på et af de Air China-fly, der to gange om ugen lander i Københavns Lufthavn. Og det gør de, selvom SAS og en lang række andre flyselskaber rundt om i verden for længst har indstillet alle flyvninger til og fra Kina.

Selvfølgelig skal vi ikke gå i panik herhjemme, men samtidig er vi nødt til at tage situationen alvorligt. Derfor bekymrer det mig også, at ingen sætter spørgsmålstegn ved Air Chinas fortsatte flyvninger til København.

10 danskere blev for nylig hentet hjem fra Hubei-provinsen i Kina. Her tog man ingen chancer, og de 10 danskere blev nøje undersøgt. Flere kom i karantæne.

Men de samme sikkerhedsforanstaltninger tages desværre ikke, når fly med flere hundrede passagerer ankommer til Danmark fra Kina, og det dur simpelthen ikke.

Jeg foreslår derfor, at karantænereglerne skærpes. Jeg foreslår også, at Danmark indfører et indrejseforbud, så man først kan rejse ind i landet 14 dage efter ophold i Kina. På den måde minimerer vi risikoen for, at coronavirus spredes i Danmark.

For mig er det sund fornuft, og derfor er sundhedsministerens mangel på handling også helt uforståelig.