Lavtryk på vej: DMI varsler om kraftig regn og torden i vores landsdel

Fra middag og frem vil regnen falde tungt over landsdelen, varsler DMI

15. september 2021, 07.30

Regnen risikerer at falde tungt fra onsdag middag. Foto: Henrik Ole Jensen

VEJR Et lavtryk over den sydvestlige Nordsø er på vej mod nordøst, og det sender i dag et større område med meget regn og formentlig også tordenbyger op over Danmark. Det skriver DMI på sin hjemmeside.

Luftmassen indeholder meget fugtighed, så der er risiko for, at der nogle steder i landet kan komme en periode med kraftig regn. Det betyder, at der kommer mere end 24 millimeter på 6 timer.

DMI har onsdag morgen udsendt en kategori 1 varsel om kraftig regn i blandt andet Midt- og Vestjylland.

DMI forventer nu kraftig regn med mellem 30 og 50 millimeter i varslingsperioden, der strækker sig fra onsdag klokken 12 til torsdag morgen klokken 06.

Torsdag når selve lavtrykket Danmark, hvorefter det kun langsomt forventes at fjerne sig mod øst, og det vil betyde, at vi får nogle dage med mange skyer og perioder med regn- og måske tordenbyger.

I forbindelse med varslingen gør DMI opmærksom på, at vand kan samles i lavtliggende områder f.eks. kældre, vejbaner og viadukter.

Man skal desuden lukke vinduer og døre og tilpasse kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene.

Hele varslingsområdet dækker Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Midt- og Vestjylland, Nordjylland, Djursland, Odder, Århus NV (Kronjylland), Sydøstjylland, Silkeborg, Aarhus, Samsø, Fredericia og Vejle.

Indlæser debat...