Youth League: FCM-talenter slog de bosniske mestre

FC Midtjyllands danske U19-mestre besejrede Zrinjski Mostar 3-1 og har et stærkt udgangspunkt til returkampen i det sydlige Bosnien-Hercegovina

4. november 2019, 15.54

Oliver Sørensen scorede målet til 1-0, da FCM i dag vandt 3-1 over de bosniske U19-mestre foran 610 tilskuere på MCH Arena. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD FC Midtjylland står med det ene ben i næste runde af ungdommens pendant til Champions League.

De danske U19-mestre vandt mandag eftermiddag 3-1 over de bosniske U19-mestre, Zrinjski Mostar, i det første af to opgør i anden runde af UEFA Youth League.

Men FCM-talenterne vil ærgre sig over, at de ikke fik et endnu bedre udgangspunkt. Ulve-talenterne førte nemlig 3-0 og pressede på for en fjerde træffer, før Zrinjski Mostar reducerede til 1-3 efter hjørnespark tre minutter før tid.

Indtil da havde FCM-talenterne domineret opgøret foran 610 tilskuere på MCH Arena. Anfører Oliver Sørensen gjorde det til 1-0 efter et kvarter. Midtbanedynamoen afsluttede et midtjysk mønsterangreb over Nicolas Madsen og Gustav Isaksen med et tørt hug fra venstre side af feltet.

Føringen var en logisk konsekvens af en forrygende åbning på kampen af FCM. Især Gustav Isaksen og Aral Simsir var gennembrudsfarlige på de to kanter.

Men efter målet fladede kampen ud, og FCM var stadig dominerende på bolden, men fik først for alvor sat tryk på kedlerne og skabt store, åbne chancer igen efter pausen.

Mads Kristian Hansen gjorde det til 2-0 efter en times spil. Ikastboen modtog bolden fra Oliver Sørensen på feltkantens højre side og sendte bolden over i fjerneste målhjørne med sin gode venstrefod.

Ni minutter før tid blev det 3-0. Victor Bak Jensen sendte et hårdt, fladt spark på tværs af det lille felt. Han gik nok efter at score, men bolden endte hos Gustav Isaksen, der sendte bolden op i modsatte målhjørne til 3-0 fra en spids vinkel.

Det lignede det perfekte udgangspunkt til returopgøret for FC Midtjylland, men bosniernes reducering tvinger FCM-holdet til at levere en ny, god indsats i udekampen.

Der er returkamp tirsdag 26. november i Mostar.