Blue Fox indleder nyt samarbejde: Knytter bånd med blandt andre AGF og Viborg HK

Blue Fox og AGF har taget initiativet til nyt samarbejde om bæredygtighed på tværs af en række sportsgrene

10. juni 2021, 10.35

Christian Hostrup (t.v.) fra Herning Blue Fox og Anne Jensen fra AGF har taget initiativet til en nyt samarbejde, der skal sætte fokus på bæredygtighed i sports- og eventverdenen. Foto: Privatfoto

BÆREDYGTIGHED Seks danske sportsaktører er gået sammen om at skabe et nyt fællesskab, et såkaldt community, der kan styrke indsatsen for at sætte bæredygtighed på dagsordenen inden for sport- og eventbranchen i Danmark.

Herning Blue Fox har sammen med fodboldklubben AGF fundet sammen om en ambition for at gå forrest i den grønne omstilling i danske sportsklubber og har opstartet det nye såkaldte community Sustainable Sport & Event Community Denmark, der samler aktører på tværs af den danske sportsverden.

De første medlemmer er håndboldklubben Viborg HK, golfklubben HimmerLand, sejlsportorganisationen Sailing Aarhus og VM i ridesport 2022, der skal foregå i Herning, som alle bakker op om initiativet.

- Ambitionen med det nye community er tosidet: Først og fremmest vil vi styrke bæredygtighedsdagsordenen i sportsverdenen. Det gør vi ved hjælp af sparring, videndeling og fælles læring. Dernæst vil vi bruge sporten som løftestang for at skabe større bevidsthed om en bæredygtig udvikling. Vi ved, at sport har enorm betydning for mange mennesker, og det er et potentiale, som ikke udnyttes til fulde her i landet endnu, siger Anne Jensen, chef for branding og bæredygtighed i AGF, i en pressemeddelelse.

Læs også
Blue Fox bliver grøn: Vi vil tage vores del af ansvaret for den grønne omstilling
+Abonnement

En del af processen

Det store VM med fire forskellige ridediscipliner i MCH Messecenter Herning til næste år glæder sig over samarbejdet.

- Vi satser benhårdt på at gøre VM i ridesport i 2022 så bæredygtigt som muligt, og det var da også en del af budprocessen frem mod, at Danmark fik tildelt verdensmesterskabet, så vi tager det meget seriøst. Og vi glæder os over at blive en del af et community hvor vi kan trække på andres erfaringer og ikke nødvendigvis skulle opfinde alt fra bunden hver gang, siger Jens Trabjerg, der er administrerende direktør for det store VM-stævne.

Sustainable Sport & Event Community Denmark har ambitioner om at fungere nationalt. Så selvom gruppen indtil videre kun har jyske medlemmer, er det på sigt planen at åbne for deltagelse fra flere. Det næste halve år skal blandt andet bruges på at finde de næste medlemmer.

- Vi synes, at vi har en stærk kerne af klubber og organisationer, der alle har taget de første spadestik i en bæredygtig retning, så først og fremmest skal vi bruge lidt tid på at lære hinanden at kende, så vi kan styrke hinanden. Derefter vil vi rigtigt gerne invitere for eksempel forbund og andre dele af oplevelsesbranchen ind, forklarer Christian Hostrup, der er sales- & CSR-manager hos Herning Blue Fox.

Læs også
Golftræneren er gået på isen: Fedt at prøve noget nyt
+Abonnement

Indlæser debat...