Vandkunst i Engesvang Sognehus

28. oktober 2020, 09.46

Vibeke Worsøe udstiller frem til januar i Sognehuset i Engesvang. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Det er i høj grad inspiration fra vand, der ligger bag den maleriudstilling, der er i Engesvang Sognehus indtil januar. Værkerne er skabt af Vibeke Worsøe, som bor på Skanderborg-egnen.

Hun er uddannet som sygeplejerske, men arbejder nu som underviser i Silkeborg. Hun har imidlertid en stor interesse for kunst. Hun har tegnet og malet siden barn, og det sidste årti har akrylmaling været den foretrukne arbejdsform.

- Det der med farvernes sprog fik jeg for alvor øjnene op for på Århus Kunstakademi, hvor jeg var med på nogle sommerkurser efter en længere rejse til Østen. Derefter fulgte kurser hos Niels Frank, som lærte os om den schweiziske maler og kunstteoretiker Johannes Itten, og så var jeg solgt, siger Vibeke Worsøe og fortsætter:

- En anden læremester er Inge Lis Jørgensen fra Silkeborg. Hun er blandt andet kendt for sine akvareller fra Bølling Sø, og hun lærte mig metoder til at male udendørs.

Vibeke Worsøes udstilling i Engesvang Sognehus kredser om vand. Det er konkrete landskabsmalerier, men også abstrakte malerier, hvor man ser på vand i en mere overført betydning.

Udstillingen kan ses, når der er arrangementer i huset, samt i dagtimerne, de dage sognemedhjælperen er på arbejde.