Vild biljagt gennem Herning: Politibil endte i grøft

Tre unge i en stjålet Opel Astra var i nat på flugt fra politiet. De kørte blandt andet over for rødt flere gange og gennem en rundkørsel i den forkerte retning

7. oktober 2019, 08.51

HERNING Politiet fik i den grad noget at se til søndag aften i Herning.

Omkring 21-tiden havde en patruljevogn stoppet en bil på motorvejen ved Tvis, da en bil og en motorcykel kører forbi i meget høj fart.

- Min kollega synes, det gik rigeligt stærkt, så han afsluttede den politiforretning, han havde gang i og satte efter, fortæller Henrik Nielsen, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi og tilføjer, at farten vurderes til 200 kilometer i timen.

- Patruljen får så kontakt til bilen og motorcyklen nord for Herning ved sammenfletningen, da motorcyklen kører et andet sted hen. De vælger at sætte efter bilen, som fortsætter med høj hastighed, siger vagtchefen.

Forkerte vej i rundkørsel

Jagten fortsætter gennem Herning, hvor bilen - som er en Opel Astra - to eller tre gange kører over for rødt, ligesom at den også kører gennem en rundkørsel ad den forkerte vej.

- Min kollega mister kontakten med bilen, men samtidig er flere andre patruljer blevet aktiveret, fortæller Henrik Nielsen.

På et tidspunkt kommer en patrulje kørende fra en sidevej og får øje på den jagtede bil. Da den kører ud for at blokere, er den lige ved at blive påkørt af bilisten.

Lidt senere er det så igen ved gå galt for en patruljevogn på H P Hansens Vej, da den vil bremse Opel Astraen. I forsøget på at stoppe bilen ender patruljevognen i stedet i grøften.

Hjælp fra vidne

Efter den episode mister politiet atter kontakten, inden de lidt senere på aftenen bliver hjulpet på vej af et vidne.

- Et vidne ringer og fortæller, at man har set dem på Helgesvej i Herning, hvor de efterlader bilen med skader på den ene side, fortæller Henrik Nielsen.

Det hjalp politiet, der ved 22-tiden kunne anholde en 19-årig mand fra Horsens, som mistænkes for at have kørt bilen. Derudover anholdte de yderligere en 21-årig mand fra Lemvig og en 17-årig kvinde fra Struer.

De bliver sigtet for at overtræde færdselsloven ved at have kørt med for høj hastighed, kort over for rødt lys og have forvoldt fare i trafikken. Derudover sigtes de også for at have stjålet den Opel Astra, de kørte i.

Om de fremstilles i grundlovsforhør vides endnu ikke.

- Det er noget, vores jurister skal tygge lidt på, så det ved vi ikke helt endnu, siger vagtchefen.