Steinlein bekræfter: Norsk succestræner står på listen

Per-Mathias Høgmo er en kandidat til det ledige trænersæde i FC Midtjylland

Udgivet:15. marts 2023, 19.07

Læsetid:2 minutter

Per-Mathias Høgmo førte i sidste sæson BK Häcken til klubbens første svenske mesterskab nogensinde. Foto: Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

FODBOLD Den erfarne norske træner Per-Mathias Høgmo, som i sidste sæson førte BK Häcken til det svenske mesterskab, er en af bejlerne til det ledige job som cheftræner i FC Midtjylland.

Det kunne Herning Folkeblad som det første medie afsløre tirsdag aften, og ved onsdagens presse-seance blev det ikke afvist. Tværtimod.

Er Høgmo et emne?

- Det tror jeg altid, at en svensk mestertræner vil være ligesom alle mulige andre dygtige trænere, svarede Claus Steinlein, administrerende direktør i FC Midtjylland, direkte adspurgt.

Folkebladet erfarer, at Steinlein og vicesportschef Ove Pedersen allerede har haft et møde med Per-Mathias Høgmo, som dog ikke er eneste kandidat.

63-årige Høgmo er tidligere landstræner for det norske A-landshold for såvel kvinder som mænd. I 2000 førte han de norske kvinder til OL-guld i Sydney. Senere trænede han de norske mænd fra 2013 til 2016.

På klubplan har han blandt andet trænet Tromsø, Rosenborg og Fredrikstad i hjemlandet samt Djurgården og nu BK Häcken i Sverige.

Steinlein blev også spurgt til David Nielsen og Jess Thorup ved presseseancen. De er begge ledige på trænermarkedet.

- Sindssygt dygtige trænere. Jess kender vi rigtigt godt. David har vist i både Lyngby og AGF, at han er en rigtigt dygtig træner. Der er rigtigt mange dygtige trænere i spil. Vi skal bruge tiden rigtig. Vi skal træffe et valg, der betyder, at vi ikke skal stå her igen om et år, svarede FCM-direktøren.

Læs også
<span>FCM-direktør om trænerfyring:</span> Vi føler, vi skulle stoppe blødningen nu <span>FCM-direktør om trænerfyring:</span> Vi føler, vi skulle stoppe blødningen nu
Læs også:
FCM-direktør om trænerfyring: Vi føler, vi skulle stoppe blødningen nu
Læs også
<span>Fyret FCM-træner bebrejder mest sig selv - men:</span> Transfervinduet blev en lærdom for alle <span>Fyret FCM-træner bebrejder mest sig selv - men:</span> Transfervinduet blev en lærdom for alle
Læs også:
Fyret FCM-træner bebrejder mest sig selv - men: Transfervinduet blev en lærdom for alle
Læs også
<span>Kommentar:</span> Pilen peger også på jer selv, FCM <span>Kommentar:</span> Pilen peger også på jer selv, FCM
Læs også:
Kommentar: Pilen peger også på jer selv, FCM
Læs også
<span>Folkebladet erfarer:</span> Guldtræner er i spil til FCM-job <span>Folkebladet erfarer:</span> Guldtræner er i spil til FCM-job
Læs også:
Folkebladet erfarer: Guldtræner er i spil til FCM-job

Indlæser debat