Kæden bag Skarrildhus vil være CO2-frontløber

13. november 2020, 10.29

Skarrildhus har ambitioner om at blive C02-positiv senest i 2030. Det indbefatter blandt andet, at hotellet vejer alt affald. foto: Flemming Hansen

SKARRILD Sinatur-kæden, som Skarrildhus er en del, er Danmarks første CO2-neutrale hotelkæde. Kæden har valgt at tænke bæredygtighed ind i alle beslutninger og har derfor fået kortlagt sine CO2-udledning efter den internationale standard Greenhouse Gas Protocol (GHG).

Det er en meget omfattende proces, hvor man i detaljer både kortlægger de udledninger, man selv har direkte indflydelse på, og dem, hvor man er afhængig af for eksempel samarbejdspartnere. Målt er blandt andet Sinaturs forbrug af diesel, benzin og naturgasser, men også elektricitet samt indirekte udledninger i forbindelse med driften.

GHG er et værktøj, der understøtter arbejdet med at reducere Sinaturs klimaatryk og nå i mål med at blive CO2-neutral allerede i år. Det er et vigtigt skridt på vejen mod at blive CO2-positiv inden 2030, fastslår Skarrildhus-direktør Kirsten Secher Villumsen.