Fra Lokalavisen: Rift om take away under corona

Køkkenleder Anette Poulsen oplever, at der er stor opbakning til Café Møltrups mad ud af huset

29. oktober 2020, 13.34

Hos Café Møltrup er der travlhed trods det, at der ikke må være spisende gæster. I stedet sælges der meget take away for tiden, og det er lige fra salater og frikadeller med kratoffelsalat til sandwich og caféburgere. Det siger køkkenleder Anette Poulsen. Foto: Ida True Berg

VILDBJERG Det ligner ikke helt sig selv, når man træder inden for hos Café Møltrup i Vildbjerg. Rød- og hvidstribet tape markerer, at man ikke kan sætte sig ved cafébordene. Cafeen er lukket for spisende gæster, men har stadig åbent for take away. I køkkenet snittes salat, der steges bøffer og tapasanretninger gøres klar til at sendes ud af huset. Der er fuld tryk på.

- Vi har valgt, at gøre det sådan, da de nye restriktioner kom tidligere på efteråret af hensyn til Møltrup Optagelseshjem, hvor flere af de ansatte kommer fra, og nogle af dem er i risikogruppen. Men vi savner da kontakten med gæsterne, når de sidder og spiser. Men vi er ydmyge og glade for, at folk støtter os i corona-tiden. Vi har ikke haft nedgang på den konto, siger køkkenleder Anette Poulsen.

I tre og et halvt år har den 55-årige køkkenleder arbejdet hos Café Møltrup. Anette Poulsen er den eneste ordinære ansatte, som hun udtrykker det. Derudover er der 10 fleksjobbere, fem frivillige og fire ungarbejdere. Nogle af beboere fra Møltrup Optagelseshjem arbejder der også.

- Vi laver også mad til virksomheder, skoler og museer. Vi leverer frokostordninger, men også til begivenheder og selskaber, siger hun.

Fra jord til bord

Køkkenlederen er meget glad for sit job i den socialøkonomiske virksomhed. Kødet kommer fra Møltrups egen herregårdsbutik, og råvarerne fra jordene omkring optagelseshjemmet.

- Det er gode råvarer, vi bruger. Jeg er selv opvokset på landet, og Møltrup har mange af råvarerne selv. Man går ud og henter sine egne porrer og slagter sin egen gris, siger Anette Poulsen med begejstring i stemmen.

Anette Poulsen er uddannet økonoma fra Aarhus Amts Sygehus. Hun har været ansat på Møltrup Optagelseshjem og i gårdbutikken de fleste år - dog med en afstikker til Sørvad Kultur og Idrætscenter i fem år som køkkenleder

- Jeg er meget glad for mit job. Jeg kan godt lide at få tingene til at fungere, siger hun og fortsætter:

- Det, der optager mig meget, er, at få menneskene omkring mig til at spille maks. Jeg er ikke så god til at opfinde, men jeg er god til at tage teten.

Ny specialovn

I bund og grund handler det om at have en god dag, når man går på arbejde med Anette Poulsen som chef.

- Folk skal være glade, når de går hjem, og når de kommer igen næste morgen. Det gælder både beboere og ansatte. Det er et privilegeret job jeg har - netop fordi det er med folk, der er på kanten af arbejdsmarkedet.

Nogle af de populære retter på menukortet er sandwich.

- Det er især dem med flæskesteg eller kylling-bacon, der ryger over disken. Vi steger ni hele kamstege hver uge. Vi har også fået eget kyllingerotisseri-ovn, så vi griller hele kyllinger i ovnen, fortæller hun.

Selv om hun står ved kødgryderne på arbejdet, så kan hun også godt lide at lave mad, når hun er hjemme.

- Jeg har en kæreste, der også synes, at det er interesseret i at lave mad, så vi kan godt lide at nørde om det sammen.

Anette Poulsen

Leder af Café Møltrup i Vildbjerg

55 år

Født i Vildbjerg

Bor i Sørvad

Mor til tre børn i alderen 20,24 og 25 år

Fritid: Dyrker en del motion blandt andet fitness, strikker, læser og er med i en biografklub og i en bogklub