Dyner med deo-kugler kan give ADHD-ramte ro om natten

Lokale kvinder indsamler kugler fra tomme roll-on-deodoranter for at sy beroligende dyner til børn med ADHD

19. februar 2019, 14.37

»Jeg har brug for jeres hjælp, så vi kan hjælpe børn med særlige udfordringer og behov med en bedre og roligere nattesøvn. Din tomme roll-on er mere værd, end du går og tror!« skrev Mia Toustrup i sidste måned på Facebook. Som lokal ambassadør for Kugledynehjælpen koordinerer hun indsamlingen af plastickugler fra tomme deodoranter på Herning-egnen. Ideen er at indsy kuglerne i særlige kugledyner, som kan hjælpe børn og unge med ADHD og autisme-spektrum-forstyrrelser til at få en ordentlig nattesøvn. Foto: Lars Work Kristensen

HERNING/VILDBJERG Tomme roll-on-deodoranter skal ikke bare smides i skraldespanden. Den massive plastickugle, der sidder i hver deo, kan i stedet bruges til fremstilling af særlige kugledyner til gavn for børn og unge med ADHD eller autisme-spektrum-forstyrrelser.

Via sociale medier har ideen om at indsamle og udnytte kuglerne gennem de seneste uger bredt sig ud over hele landet - således også til Herning-egnen, hvor Mie Toustrup fra Vildbjerg står som såkaldt ambassadør for den lokale indsamling.

Hun får hjælp af veninder i Lind og Herning, der tager imod deo-kugler, ligesom hun har fået lov at opstille en indsamlingsbøtte på sin arbejdsplads, Huset No7 i Herning.

Og eftersom der til en enkelt dyne skal bruges mellem 1000 og 1500 kugler, er der brug for masser af bidrag af plastickugler, før frivillige syersker kan begynde at sy kuglerne ind i de særlige kanaldyner, der hver især typisk vejer mellem tre og syv kilo.

Øget kropsbevidsthed...