Uro på SoSu-skolen

Et kunstprojekt på skolen er mundet ud i en gigantisk uro i kantinen

1. december 2020, 11.48

De studerende har selv været med til at skabe de store menneskeskikkelser. Foto: Privatfoto

HERNING Kunstneren Ulla Armose bor i dag i Holstebro, men for år tilbage var hun aktiv her i byen - nemlig sammen med Rikke Rosendal i Sektion K,

Nu er Ulla Armose tilbage.

- Jeg er superglad for, at jeg har fået muligheden for at skabe kunst i Herning igen, fortæller Ulla Armose i en pressemeddelelse - hun har i de seneste uger haft gang i et kunst-samarbejde med Social- og Sundhedsskolen i Herning.

- Her har jeg i samarbejde med de studerende lavet kunstværket »Mennesker i bevægelse« støttet af et kunst-sponsorat fra LB Forsikring. Det har for mig som kunstner på kunstprojektet »Mennesker i bevægelse«, været vigtigt at tage udgangspunkt i de studerende, der har valgt en uddannelse, hvor mennesket er i centrum, og hvor de i fremtiden får mulighed for at udføre omsorgsopgaver, vejlede og motivere andre mennesker til at drage omsorg for sig selv og andre, siger hun.

Værket er en gigantisk uro, der består af syv store silhuetter i form af 2,5 meter høje menneskeskikkelser.

- Uroen fremstår med vedvarende bevægelse på grund af luftstrømninger, der skabes af aktiviteter - skabt af de mennesker, der bevæger sig i rummet. Derudover vil de forskellige silhuetter konstant skifte udtryk alt efter, hvordan lys og skygger falder, og fra hvilken vinkel man ser på dem, forklarer Ulla Armose.

Der er en såkaldt corona-venlig fernisering torsdag 3. december om formiddagen.

Uroen hænger nu og pynter i SoSu-skolens kantine. Foto: Privatfoto