Blue Fox ramt af corona og taber for fjerde kamp i træk

Aalborg Pirates vandt 2-0 mod kriseramte Herning, der nu ikke har scoret i fem mod fem i fire kampe

24. oktober 2020, 22.25

Blue Fox-angriberen Kristian Jensen kæmper for pucken foran Aalborg-keeper George Sørensen. Foto: Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY Der blev spillet for »Knæk Cancer«-kampagnen, da Blue Fox lørdag aften havde besøg af Aalborg Pirates. De ni Metal Liga-klubber har samlet mere end 550.000 kroner ind til det gode formål.

Men på isen blev kampen endnu en resultatmæssigt skuffelse for »blårævene«, der tabte 0-2 og nu har fire nederlag på stribe.

Få timer før kampstart måtte Herning Blue Fox strege angriberen Morten Poulsen fra holdkortet, da han fik den kedelige besked, at han var testet positiv for corona. Til gengæld nåede klubben at få alt på plads, så man kunne give debut til den 24-årige svenske back Peter Hansson, der er hentet på et lejemål, der foreløbig gælder til udgangen af november. Han skal aflaste, mens Daniel K. Nielsen er skadet og canadiske Reid McNeill afsoner karantæne.

Brace måtte udgå

Til kampen havde Blue Fox også fået en klarmelding fra Cameron Brace, der var tvivlsom. I anden periode måtte han dog opgive at spille videre.

Blue Fox gik ind til kampen velvidende, at de i de seneste tre kampe ikke har formået at score i fem mod fem, og de offensive udfordringer fortsatte.

Blue Fox dominerede ellers i store dele af kampen, men de måtte se Emil Marcussen bringer de nordjyske gæster foran efter ni minutter,

Han afsluttede fra højre side, og Herning-keeper Simon Nielsen måtte se pucken glide mellem benene.

I anden periode burde Brodie Dupont have udlignet, da han kom helt fri, men han overplacerede og løftede pucken over mål.

Scoring i tomt net

Tredje periode blev ganske chancefattig. Pirates forsvarede fint deres føring.

To minutter før tid tog Blue Fox timeout og fik snakket en sidste satsning igennem. Blue Fox tog Simon Nielsen ud for at satse med en ekstra angriber på isen. Som set så ofte før gav det ikke udbytte. Tværtimod kunne Josh MacDonald lukke og slukke kampen, da han stille og roligt kørte pucken i det tomme net. Det var femte Aalborg-sejr på stribe.

Blot 16 sekunder før tid fik Aalborg holdets første udvisning, så Herning fik denne aften ikke megen mulighed for at satse i powerplay.

Herning fik også kun enkelt udvisning i kampens løb.

Næste kamp for Herning er tirsdag hjemme mod Odense.