Sort klap og flammer: Nikoline blev nummer to

Dommerne strøede om sig med roser til finalisterne, da X Factor sluttede. Men der var også drama, da Nikoline Steen Kristensen gik i sort. Hun endte som nummer to i konkurrencen

9. april 2021, 22.01

Nikoline Steen Kristensen kom godt igen efter en afbrudt start på hendes første sang. Foto: Screendump fra tv2

SØRVAD Kan man få et comeback, når éns musikalske karriere kun lige er begyndt?

Ja, det kunne 17-årige Nikoline Steen Kristensen fra Sørvad, da hun fredag aften var i finalen i X Factor. Den smilende og snakkende vestjyde har sat sit store præg på dette års sæson, og hun kom i den grad i fokus i sit åbningsnummer »Fly Away«, da hun pludseligt sad forstenet på scenen.

Den berømte sorte klap gik ned, og Nikoline Steen Kristensen måtte hjælpes væk af først vært Lise Rønne og bagefter sin mentor Oh Land. Efter nogle minutter havde hun sundet sig, og hun gennemførte sin første optræden med ukulelen, som i den grad blev fyr og flamme.

Der kom gnister fra instrumentet, og Nikoline Steen Kristensen endte med at svinge sig i en gynge på scenen, inden hun sluttede sit nummer af.

Den måde, hun tacklede situationen på, aftvang stor respekt hos dommerne, og seerne kvitterede med at sende Nikoline Steen Kristensen i den afsluttende finalerunde sammen med Solveig Mølle Lindelof.

Da de stod over for hinanden i den afgørende runde, endte det med, at den 15-årige pige fra Hvidovre kunne klappes ud som vinder.

Tøjle panikken

Inden det nåede så langt, havde dommerne rost Nikoline Steen Kristensen oven på hendes meget nervøse begyndelse.

- Folk der glemmer deres sange, de vinder. Det er godt at kunne tøjle sin panik. Det er en stor magtdemonstration, lød det anerkendende fra Thomas Blachman, mens meddommer Martin Jensen erkendte, at han var skeptisk, da Nikoline igen dukkede op med sin ukulele.

- Men når der kommer gnister og fontæne ud af den. Så bliver det fedt. Så respekterer jeg den. Det var megaflot, sagde Martin Jensen.

Nikoline Steen Kristensens mentor, Nanna Øland »Oh Land« Fabricius, var også fuld af beundring over den måde, hendes sanger rejste sig på.

- Jeg er stolt af dig. Det er ikke sjovt at blive lammet af nerver, sagde Oh Land, som afslørede, at Nikoline Steen Kristensen i ugens løb har haft mistet stemmen.

- Jeg har måtte bede dig om at tie stille og har sat en post-it-seddel i din pande, hvor der stod, at du ikke måtte snakke, sagde Oh Land.

- Du gjorde det, sagde mentoren.

Mange roser

De tre dommere flød i det hele taget over med rosende ord til alle finalisterne. Efter en del live-shows, hvor der har været kritik leveret ud fra taktiske overvejelser, klingede det af begejstring fra dommerbordet.

- Jeg tror, det er syvende gang, jeg siger det. Jeres bedste præstation til dato, sagde Martin Jensen til duoen Simon & Marcus.

Han erklærede, at hans favorit var Solveig Mølle Lindelof.

- For første gang i år fik jeg kuldegysninger, da du sang, sagde Martin Jensen til Solveig Mølle Lindelof.

Thomas Blachman sparede heller ikke på tillægsordene til Solveig Mølle Lindelof.

- Du er det, der sker, når alt går rigtigt. Du er en kunstner. helt sindsygt karismatisk. Hvis du vinder det her, så vinder kunsten. Du skal vinde, erklærede Thomas Blachman.

Efter deres solopræstationer, sang de tre finalister med hver deres kunstner. Nikoline Steen Kristensen havde valgt Michael Falch, og hans besked til Nikoline Steen Kristensen var klar.

- Du har en særlig stemme og en kærlig karma, sagde Michael Falch.

De første, der måtte forlade scenen, var Simon og Marcus. Efter endnu en runde, hvor Solveig og Nikoline sang en særligt komponeret vindersang, vandt Solveig årets konkurrence.

Michael Falch sang duet med Nikoline Steen Kristensen. Foto: Screendump fra TV2

Indlæser debat...