Borger inddrages i ny strategi om demens: Kommunen holder borgermøde

Kommunen vil inddrage borgere med demens og deres pårørende mere

12. oktober 2021, 10.48

Borgere med Demens og deres pårørende bliver nu inddraget i fremtidens strategi om demens. Det sker på et borgermøde torsdag eftermiddag på Innovest i Skjern. Foto: PR-foto

RINGKØBING-SKJERN Man kan sagtens leve et godt liv, selv om man selv - eller ens pårørende - har fået en demens-diagnose. Det mener Ringkøbing-Skjern Kommune og det skriver de i en pressemeddelelse om et borgermøde 13. oktober på Innovest i Skjern. Den holdning har demenskoordinatorerne hos Ringkøbing-Skjern Kommune, og det er den devise, de arbejder efter, når de for eksempel holder netværksmøder for pårørende eller informerer om hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lettere.

Men hvad skal der egentlig til, for at borgere med demens og deres pårørende faktisk får et godt liv med demens i Ringkøbing-Skjern Kommune?

Det spørgsmål smider demenskoordinatorerne nu ud i det åbne rum - og håber, at rigtig mange borgere med demens inde på livet har lyst til at bidrage med deres erfaringer og forslag.

- Vi skal i gang med at udarbejde en ny demensstrategi for kommunen, og her vil det være rigtig godt at få borgere med demens og deres pårørende inddraget, siger demenskoordinator Tina Enevoldsen.

Udover, at inddragelse af borgere med demens og deres pårørende er skrevet ind i den nationale handlingsplan for demens, har Tina Enevoldsen og hendes kollegaer stor gavn og glæde af en åben dialog med både borgere med demens og med deres pårørende.

Borgerinddragelse

- Mindst 85.000 danskere lever med en demens-diagnose, og alligevel har demens i årevis været den lidt glemte, tabubelagte sygdom, som man helst ikke talte for meget om. Vi har taget den modsatte approach og gjort en indsats for at informere, for at være opsøgende og for at komme i dialog - også med de pårørende, for vi kan jo se, at jo før man får stillet diagnosen, jo bedre kan man tackle livet med demens, fortæller koordinatoren.

Under overskriften »Demens. Og hvad så?« inviterer kommunens demenskoordinatorer interesserede til at byde ind med erfaringer, forslag og ideer til, hvordan man bedst tackler folkesygdommen gennem en demensstrategi.

Det sker på et borgermøde, der holdes onsdag 13. oktober på Innovest i Skjern. Her kan deltagerne få indflydelse på emner til demensstrategien 2022-2026.

Indlæser debat...