Det er da »godt«, vi har regeringen

4. maj 2021, 14.18

Johs. Poulsen. Foto: Privatfoto

HÅNDTRYK I et land og i en verden med store udfordringer er det da godt, vi har den socialdemokratiske regering til at holde fokus på de »virkelige« problemer. Nu har en af ministrene - med fortid på den revolutionære venstrefløj - Mattias Tesfaye, besluttet sig for at bestemme, hvem der skal give det kommunale håndtryk til mennesker, som modtager dansk statsborgerskab. Hidtil har den besynderlige regel været op til kommunen at fortolke. Som ved bryllupper kan borgmesteren, et kommunalbestyrelsesmedlem eller en embedsmand udføre »ritualet«.

Men nu er det slut. Den socialdemokratiske minister har på baggrund af sin ufattelige viden og erfaring nu bestemt, at håndtrykket skal gives af borgmesteren. For mig at se en hovedrystende pinlig detailstyring udelukkende for at føre symbolpolitik. Hvad bliver det næste ...?

Den socialdemokratiske regering burde ellers prioritere mere omtanke over symbolik.

Men først blev vi vidner til den ekstremt pinagtige håndtering af minkerhvervet, der - uanset hvad man ellers mener om mink - lod tusindvis af mennesker i stikken. Senest med opgravning af de tidligere - uden at kontakte de pågældende kommuner - nedgravede mink. Og nu altså opgravning igen. Alt sammen med helt, helt ubegribelige og ufattelige milliard-udgifter til følge.

For nylig har vi så med måben iagttaget den komplet skøre tvangslukning af skoler i et sogn. Helt uden mulighed for den enkelte kommune til at undtage skoler med 0 procent smittede. Først efter massiv pres er det delvis justeret.

Med prioriteringen af - helt ned på personnummer - at bestemme, hvem der skal give håndtryk til hvem, flyder bægeret da helt over. Også selv om 30 minutters regler og andre »sjove bestemmelser« bestemt har bidraget til at fylde bægeret.

Jeg har forstået, at en stor del af befolkningen er skræmt ned i musehullet af den monumentale frygtdagsorden. Mange tør først komme ud af hullet, når statsministeren giver dem lov.

Nogle folk kører rundt helt alene i deres egen bil med mundbind ...

Hvad der var sund fornuft for et år siden, er efterfølgende kynisk blevet brugt til en hidtil uset centralisme. Demokratisk centralisme hedder det vist?

At benytte den legale mulighed og opbakningen til fuldstændig at fjerne det moralske eller fornuftsbetonede kompas, havde jeg dog ikke regnet med var socialdemokratisk politik. Men jeg må helt uden tøven konstatere, at Socialdemokratiet har gjort staten til sit helt eget magtapparat, som behandler individer efter forgodtbefindende.

Det kan Tesfaye vel egentlig ideologisk genkende fra sin tidlige ungdom?

Læs også
Tre byrådskandidater fundet: Radikale i Herning vælger topkandidater - og ny folketingskandidat

Indlæser debat...