DF vil have byråd til at omgå loven

Udgivet:10. marts 2023, 12.08

Læsetid:1 minut

Peter Langborg. Foto: Privatfoto

Af Peter Langborg. Brændgårdvej 15 Herning

FRIDAG TV2 skriver jævnfør Herning Folkeblad lørdag 4. marts 2023: I alt 12 kommuner - herunder Herning og Ikast-Brande - og to regioner skal tage stilling til, om de vil indføre et alternativ til store bededag.

Det sker, efter at Københavns Borgerrepræsentation torsdag i samme uge blev enige om at undersøge muligheden for at bevare store bededag for skolebørn og kommunalt ansatte.

Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti stillede forslaget til Københavns Borgerrepræsentation, og partiet har nu fulgt trop i yderligere 11 kommuner.

Hvorfor pokker skulle kommunalt ansatte nu pludselig have foræret en ekstra fridag? Denne gruppe får i forvejen mere end rigeligt, og det, som de ikke får, tager de selv, hvilket med al tydelighed ses på antallet af »sygedage« blandt disse i forhold til de private af slagsen.

Alle på månedsløn - herunder kommunalt ansatte - må naturligvis arbejde de dage, som er arbejdsdage i den enkelte måned for at opretholde denne løn, og nu bliver store bededag så fra næste år en af disse.

At give skolebørnene fri på en dag, hvor forældrene - de som ikke er kommunalt ansatte - nu skal til at arbejde, og samtidig give kommunalt ansatte - herunder pædagoger og andre ansatte i diverse pasningsordninger - fri, viser blot til fulde, hvor fuldstændig ugennemtænkt et sådan forslag er.

Men dermed passer det desværre så strålende ind i, hvad det forslagsfremsættende parti står for.

Dog har jeg aldrig tidligere erfaret, at partiet forsøger at få diverse byråd til direkte at omgå loven, som dette helt tydeligvis er et forsøg på.

Indlæser debat