112

39 klager på et døgn i Midt- og Vestjylland: Politiet melder om stort antal klager om høj musik

Politiet er blevet kimet ned af borgere, som fredag aften og nat følte sig forstyrret af høj musik i nattevarmen

8. august 2020, 08.40

Over hele landet har politiet fra fredag aften og frem til lørdag morgen haft travlt med at få folk til skrue ned for musikanlæg - også i Midt- og Vestjylland. Foto er fra Kalvebod Bølge i København - over for Islands Brygge. Begge er populære samlingssteder. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

HERNING Landets politikredse har siden fredag aften haft ekstraordinært travlt med at reagere på anmeldelser fra folk, der føler sig generet af for høj musik fra nabolaget.

I stort set samtlige kredse har patruljer været sendt ud til adresser for at bede folk om at dæmpe musikken.

Midt- Og Vestjyllands Politi har fået 39 anmeldelser det seneste døgn - især omkring midnat og timerne før og efter. Det har både været fester hjemme i haven og i parker.

- Det er sæson for anmeldelser om støj, men det er et godt stykke over, hvad vi normalt får, siger vagtchef Anders Olesen til Herning Folkeblad.

Han forklarer, at anmeldelserne er spredt ud over hele kredsen og ikke kun i de større byer, da folk fester derhjemme og ikke i nattelivet.

Musikanlæg konfiskeret

Ritzau har lørdag morgen lavet en rundringning til alle landets vagtchefer, og billedet er det samme alle steder

- Vi har fået over 100 anmeldelser fra klokken 18 og frem til nu med tidsrummet 22 til 02 som spidsbelastning, siger vagtchef Jesper Frandsen fra Københavns Politi lidt efter klokken 6 lørdag morgen.

- Jeg tror ikke, at vi har haft så mange før på en enkelt vagt. I et enkelt tilfælde, ved Dronnings Louises Bro på Nørrebro, blev et musikanlæg konfiskeret. Desuden er 16 personer sigtet for at forstyrre den offentlige orden, og 17 har fået påbud om at skrue ned, oplyser han.

I Nordsjælland modtog politiet 25 anmeldelser om musik til ulempe.

- Stor set alle har skruet ned, når en af vores patruljer har været forbi. Der var et sted i Charlottenlund, som en patrulje måtte forbi to gange, før budskabet blev opfattet, men vi har ikke udskrevet bøder eller beslaglagt musikanlæg, siger vagtchef Christian Kobbernagel.

»Skanderborg light«

Hos Midt- og Vestsjællands Politi kan hans kollega Henrik Møller Nielsen fortælle om et beslaglagt anlæg i Lejre Kommune og samlet over 10 anmeldelser.

Sydsjællands og Lolland Falsters Politi har endnu ikke gjort status op for nattens klager over for høj musik, mens Københavns Vestegns Politi har haft 23 af den slags anmeldelser.

- Der er ikke delt bøder ud eller konfiskeret anlæg, oplyser vagtchef Lars Guldborg.

I Jylland har telefonerne også kimet på politistationerne.

- Der har været mange anmeldelser, især i private haver. Nogle har syntes, at de skulle holde en »Skanderborg light«, fordi festivalen skulle have fundet sted i disse dage, siger vagtchef Torben Wind fra Sydøstjyllands Politi og tilføjer:

- Vi har haft cirka 34 anmeldelser siden klokken 18 i går aftes. I cirka en tredjedel af tilfældene har vi måttet bede folk om at skrue ned. Men generelt har folk været gode til at lytte til os.

I Nordjylland har der »minimum« været 32 anmeldelser, og politiet har været nødt til at rykke ud til de fleste, siger vagtchef Jesper Sørensen.

Østjyllands Politi har haft »en del« anmeldelser og i et tilfælde haft bødeblokken frem for brud på ordensbekendtgørelsen.

/ritzau/