Tegneserie-nørd beundrer Onkel Joakim

Anders-Christian Sivebæk er »donaldist«. Han er med i en forening, der dyrker Disneys eventyrverden i dens mange afskygninger. Han er selv mest til Andeby - og Onkel Joakim er hans yndlingsfigur

11. juni 2019, 16.57

Anders And er lige fyldt 85 år, mens Anders And-bladet har rundet 70. Anders-Christian Sivebæk har alle blade siden 1949 - og meget mere. 15.000 forskellige effekter. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Det er kun et lille udvalg af sine Anders And-effekter, Anders-Christian Sivebæk har taget med hjem til sin mor i Vildbjerg og spredt ud på et bord i stuen. Når han tæller sine blade og bøger - som en anden Onkel Joakim, der tæller sine mønter - vil han ende på omkring 15.000 enheder.

Det gør ham ikke rig på penge, men det har gjort ham velhavende på oplevelser og givet ham stor indsigt i, hvad der sker i Andeby. Som aktiv i Dansk Donaldist-Forening mødes Anders-Christian Sivebæk også med andre nørder - hans eget udtryk - og fortolker den verden, der findes bagved de kulørte tegninger.

Hans egen yndlingsfigur er Onkel Joakim.

- Det skyldes, at han har et personligt forhold til alle sine penge. De er én stor souvenirsamling for ham, og han ved, hvor han har hver eneste mønt. Jeg har det samme forhold til mine blade og bøger, siger Anders-Christian Sivebæk.

Fødselsdag på Fyn...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til underholdning

Adgang til fordele hos Læserklubben