Herning-virksomhed har igen millionoverskud

Aco Funki fra Herning fortsætter med de positive resultater, der i år bliver til endnu et millionoverskud - dog med en lille nedgang fra 2020

Udgivet:02. juli 2022, 12.02

Læsetid:1 minut

Aco Funki lever af især deres staldinventar, som de sælger til griseproducenter i hele verden. Foto: PR-foto

REGNSKAB Aco Funki ligger fortsat i det stabile leje. Herning-virksomheden, der producerer landsbrugsudstyr, kan i årets regnskab kigge på tilfredsstillende 10,5 millioner kroner i overskud før skat.

Dette er dog en lille tilbagegang fra 2020, hvor papirerne sagde 12,5 millioner kroner i overskud - 2020 var dog også det bedste år for virksomheden i mange år.

Så god, at det førte til et bonusbeløb til medarbejderne som tak for indsatsen.

Ifølge virksomheden selv, har de manøvreret et vanskeligt år påvirket af covid-19, afrikansk svinepest, samt et markant dyk i svinepriserne i andet halvår af 2021.

»Firmaet har holdt hjulene i gang hele perioden og har haft travlt. Medarbejderne har formået på bedste vis at holde firmaet i gang. Vi er glade for, at det har kunnet lykkes«, lyder det i en pressemeddelelese.

I 2020 var det især virksomhedens nye afdeling i Kina, der gav en stor salgsvækst.

»Virksomheden har i 2021 udviklet sig meget digitalt med opstart af webshop og BTB-portal til vores forhandlere. Ligeledes har vi udviklet nye digitale løsninger til både vådfoder og tørfodringssystemer, så vi i fremtiden kan tilbyde vore kunder flere smarte løsninger. Endvidere har vi lanceret et nyt system til automatisk dosering af halm til både kvæg og svin«, skriver de.

Der er megen genlyd fra 2020’s regnskab, hvor virksomheden også lagde vægt på covid-19 og svinepest som problemer.

»Aco Funki forventer en omsætningsreduktion på 20 procent i 2022 og har derfor i foråret gennemført en tilpasning af virksomheden til de nye markedsvilkår. Derfor er vi godt rustet til fremtiden, så vi fortsat vil være en stærk og væsentlig spiller, inden for salg af staldmekaniseringsprodukter til svineproduktion worldwide. Dette sker med ACO koncernen som kapitalstærk ejer i ryggen«.

Indlæser debat