Ny hæsblæsende semifinale: Blue Fox henter sejr nummer to

På heroisk vis kæmpede Herning Blue Fox en 5-4-sejr i den anden DM-semifinale og fører nu serien 2-0

Udgivet:31. marts 2023, 21.54

Læsetid:3 minutter

Miska Humaloja blev dobbelt målscorer mod Esbjerg. Foto: Chresten Bergh

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

1 måned siden

ISHOCKEY Det endte som endnu en hæsblæsende forestilling, da Herning Blue Fox fredag var på besøg i Esbjerg til den anden DM-semifinale.

Med en sejr på 5-4 tog Blårævene også stik nummer to i serien, hvor der skal fire sejre til at sikre en plads i finalen.

Herning måtte stille op uden angriberne Mathias From, Lukas Bang og Thomas V. Andersen samt backen Kevin Tansey. Det betød, at Simon Schleicher gled ind på Froms plads i andenkæden. De mange afbud bevirkede, at backen William Lund igen blev brugt som angriber og fik sammen med Frederik Brændgaard en del istid med skiftende makkere.

Første periode blev taktisk, og ingen af holdene ønskede tilsyneladende en gentagelse af den hektiske første kamp i Herning, som Blårævene vandt 10-5.

Esbjergs Oliver Kjær ramte stolpen, og kort efter var Mathias Bau Hansen tæt på i den anden ende.

Mål af Humaloja

Periodens eneste scoring kom i periodens eneste powerplay. Det tilfaldt Blue Fox, og det var Miska Humaloja, der helt inde under mål kunne slå en returpuck i nettet til stor jubel blandt de vel omkring 200 medrejsende Herning-fans.

Ikke meget blev ændret i anden periode. Der var chancer, men stadig var spillet taktisk præget med stort fokus på disciplin i alle spillets facetter.

Knapt midtvejs i perioden gik det dog pludselig stærkt. Esbjergs Søren Nielsen udlignede til 1-1 i et powerplay, men ét sekunder senere gav Mads Christensen føringen tilbage til Herning, da han udnyttede et stærkt forarbejde fra Joachim Linnet bag Esbjergs mål.

Vild tredje periode

Blot fire minutter inde i tredje periode blev det 2-2. Esbjerg slog kontra på et angreb, hvor Herning-backen Jakob Jessen havde haft en god afslutning. Men hjemmeholdet vendte spillet, og Rasmus Bjerrum fik udplaceret Mac Carruth.

Og så var der for alvor åbnet op for kampen. Fem minutter senere bragte Phillip Schultz Esbjerg på 3-2 efter fornemt arbejde af backen Philip Larsen bag mål.

Så lugtede det pludselig af en Esbjerg-sejr, men kun i 12 sekunder. Længere tog det ikke Mads Christensen at udligne.

Yderligere 40 sekunder senere kom Herning foran ved Miska Humaloja. Det blev også 5-3 blot 23 sekunder senere. Mathias Bau Hansen bankede pucken i nettet.

Så var der ved at være tændt op under frustrationerne i Esbjerg-lejren. Flere gange var der optræk til slåskamp, og det kulminerede, da Esbjerg reducerede til 4-5 ved Grayson Downing med seks minutter tilbage. Dommerne undlod dog at vise nogen ud i forbindelse med bataljen.

Esbjerg fik dog en udvisning på første angreb efter scoringen, men uden at Herning fik udnyttet mulighed.

Med 90 sekunder tilbage trak Esbjerg keeperen ud. Mads Christensen ramte stolpen helt nede fra egen zone umiddelbart efter. Herning blev fanget i egen zone, men forsvarede sig forrygende, selv om de ikke kunne få skiftet ud. Først med tre sekunder tilbage fik Herning pucken ud af egen zone. Vild afslutning, men det holdt hjem.

Semifinale tre spilles søndag i Herning. Første puck smides klokken 15.00.

Læs også
Rutsjetur i Esbjerg: - Ærgerligt at sætte føringen over styr, men vi kom stærkt tilbage Rutsjetur i Esbjerg: - Ærgerligt at sætte føringen over styr, men vi kom stærkt tilbage
Læs også
Rutsjetur i Esbjerg: - Ærgerligt at sætte føringen over styr, men vi kom stærkt tilbage

Indlæser debat