Brande bør have et gymnasium

12. oktober 2021, 12.32

Henrik Christensen. Foto: Privatfoto

UNGDOMSUDDANNELSER Regeringen har netop meldt ud, at man ønsker at etablere 15 nye ungdomsuddannelser rundt om i landet. En af de byer, der står nævnt som en mulighed, er vores by, Brande.

Vi ved, at det at have en ungdomsuddannelse tæt på ens bopæl har en betydning for, i hvor høj grad unge overhovedet tager en uddannelse, og i hvor stort et omfang de gennemfører den.

Derfor er det også en historisk chance for vores by og dens udvikling. Tænk hvis vi om et par år kunne indvie en ny ungdomsuddannelse i byen - det kunne være godt for os.

Man kunne forestille sig en model, hvor Ikast-Brande Gymnasium åbner en STX-afdeling i Brande, hvor unge har mulighed for at tage sin ungdomsuddannelse. Her kunne man forestille sig, at man i samarbejde med Bestseller tilbyder linjefag i design og virksomhedsøkonomi, eller i samarbejde med Siemens tilbyder undervisning i grøn teknologi og it. Alle muligheder er åbne.

Vi har et befolkningsgrundlag for at få etableret en ungdomsuddannelse - og nu endda også snart et kommende regeringsudspil på området. Så nu skal vi i gang. Brande skal have et gymnasium.

Indlæser debat...