Ingen kvaler - Herning Kommune betaler

Udgivet:24. maj 2023, 12.57

Læsetid:1 minut

Heidi Rud. Foto: Privatfoto

Af Heidi Steenberg Rud. Lyngens Kvarter 90 Herning, bestyrelsesmedlem i Enhedslisten

4 måneder siden

PRIVATPLEJEHJEM Beboerne i Aulum-området er utilfredse med lukning af Kastaniegården Plejecenter, og helt forståeligt arbejder de i ihærdigt for at få åbnet et privat plejehjem.

Jeg og mit parti Enhedslisten er meget imod private institutioner, som er med til at dele vores dejlige samfund imellem dem, der selv kan betale for en plejehjemsplads, og os som ikke kan og må »nøjes« med det kommunale.

Det er ikke rimeligt, og i stedet ville jeg ønske, vi kunne behandle alle ældre ens og selvfølgelig i nærheden af deres tidligere adresse, så både venner og naboer nemt kan komme på besøg.

Vi i Enhedslisten mener, at det er en forkert prioritering at lukke institutioner i Herning Kommunes centerbyer som her Aulum uden en grundig dialog med lokalråd, beboere og pårørende.

Det er jo til grin at lukke en institution, når så lokalbefolkningen åbner en lignende institution og sender regningen til byrådet.

Herning - husk jeres nærområde og lad være med at lukke yderligere ude i disse byer, fordi I nu reelt ikke har fået den ønskede besparelse, som I planlagde.

Aulum - jeg forstår jer, og god arbejdslyst med privatinstitutionen, jeg håber, jeres værdier bliver så ordentlige, så I får plads til alle.