Vildbjergenser med 13 børnebørn og 28 oldebørn fylder 100 år: Jeg kører Mercedes

Kirstine Marie Jespersen runder de 100 år onsdag 26. februar

21. februar 2020, 18.02

Fødsesldagen bliver fejret i Skibbild-Nøvling, men Kirsten Marie Jespersen vil helst ikke have blomster på dagen, for hun har ikke plads til dem i lejligheden. Foto: Privatfoto

100 Godt fire måneder gammel var hun, da kong Christian X red over grænsen i Sønderjylland 10. juli 1920 som den officielle markering af Genforeningen. Onsdag 26. februar 2020 runder Kirstine Marie Jespersen de 100 år.

- Jeg vil da godt indrømme, at jeg ikke kan huske dette historiske øjeblik, siger Kirstine Marie Jespersen med et smittende smil.

- I det hele taget må jeg vel nok erkende, at det i det seneste års tid er blevet lidt vanskeligt at huske på både det ene og andet, men 13 børnebørn og snart 28 oldebørn giver da masser af livsglæde og fortsat livsmod, siger Kirstine Marie Jespersen, der siden 2006 har boet på Søndergade i Vildbjerg.

Hun er født og opvokset i Timring som den yngste i en børneflok på syv. Da en søster flyttede til Fyn, blev det under et besøg der, at Kirstine Marie Jespersen mødte sit livs Aage. De blev gift i Timring Kirke i 1942, og fik i årene, der fulgte, en datter og tre sønner.

Store dele af samlivet forløb på et lille husmandssted på Albækvej lidt uden for Vildbjerg. Tre køer, 10 grise og 10 tønder land gav til dagen og vejen, sammen med Aages job i blandt andet brunkulslejet i Abildå.

I flere år var Kirstine Marie Jespersen hjemmearbejdende husmor. I nogle år var hun også sypige på en trikotagefabrik i Vildbjerg.

Vitaminer for krop og sjæl

- Livet på landet var på mange måder godt for hele familien. Det er år, jeg husker tilbage på med stor glæde, hvor gode naboer og et fantastisk fællesskab var uundværlige vitaminer til krop og sjæl. Jeg har aldrig brudt mig om det stressede og forjagede liv, som mange familier lever under og med, siger Kirstine Marie Jespersen.

Hun mistede sin mand i 2000. Efter at hun blev enke, blev hun boede i husmandsstedet til 2006, hvorefter hun flyttede til sin nuværende adresse i Vildbjerg.

Årene i Vildbjerg har givet masser af gode oplevelser, også selv om dagen og vejen kan være lidt besværlig.

Kører Mercedes

- En læge spurgte mig, hvordan jeg klarede mig i hverdagen, og jeg svarede, at jeg kører Mercedes. Han blev vist lidt chokeret over, at jeg stadig kørte bil, hvilket jeg ikke gjorde, for min Mercedes er nemlig min rollator, fortæller Kirstine Marie Jespersen.

- Ellers er det meget vigtigt for mig stadig selv at kunne gå i seng og selv sørge for at komme op. Er der problemer, har jeg en knap, jeg kan trykke på for at få hjælp.

- Jeg er på mange måder meget taknemmelig over at have haft et godt og langt liv, og jeg glæder mig til at invitere til festdag på selve dagen, onsdag 26. februar. Her er der kaffebord og hygge, siger Kirstine Marie Jespersen og tilføjer:

- Jeg vil helst ikke have blomster på dagen, for jeg har ikke plads til dem her i lejligheden.