Bestseller donerer 175 millioner kroner

Modekoncernen sender penge til projekter i blandt andet Afrika for at støtte iværksætteri og grøn omstilling

Udgivet:22. september 2022, 13.04

Læsetid:1 minut

Anders Holch Povlsen står i spidsen for Bestseller, som er Danmarks milevidt største modekoncern. Foto: PR-foto

1 år siden

DONATION De næste fem år donerer Bestseller med hovedsæde i Brande yderligere 175 millioner kroner til godgørende formål og tiltag, der kan gøre en forskel ude i verden. Det sker gennem Bestseller-fonden, Bestseller Foundation, som især fokuserer på at fremme cirkulær økonomi på det afrikanske kontinent, men også støtter ansvarlighedstiltag verden over.

- Vi er ydmyge over for opgaven, og samtidig meget optimistiske for potentialet i cirkulær økonomi på tværs af en række sektorer. Ikke mindst i Afrika og ikke mindst inden for mode og tekstil, siger Jannek Egerrup-Hagen, direktør i Bestseller Foundation, i en pressemeddelelse.

- I Afrika samarbejder vi aktuelt omkring tekstil-genanvendelse i Kenya, og vi støtter blomstrende designere med fokus på bæredygtighed. Vi samarbejder også med en række iværksættere lige fra Rwanda til Sydafrika, der transformerer affald til modeprodukter. I tillæg til fondens investeringer yder vi støtte til fremme af innovation og bæredygtigt iværksætteri til gavn for natur og miljø, jobskabelse og bedre levevilkår, uddyber han.

Siden 2015 har Bestseller Foundation investeret og doneret mere end 200 millioner kroner til initiativer, der har skal bringe varig forandring og bæredygtige forbedringer.

Bestseller står bag blandt andet tøjmærkerne Jack & Jones, Only og Name It og havde i senest offentliggjorte regnskab en omsætning på knap 13 milliarder kroner og et overskud før skat på 4,6 milliarder kroner.