Herning Kommune i fuld gang med nødberedskab på skoler og dagtilbud: Det er fuldstændig usædvanligt

Dorte West fortæller, at forvaltningen er i fuld gang med at lave et nødberedskab på skole- og dagtilbud-området

12. marts 2020, 09.05

Regeringen meldte i aftes ud, at landets skoler og dagtilbud fra mandag 16. marts lukker ned. Byrådspolitiker Dorte West (V) har fuld tillid til, at forvaltningen i Herning Kommune har styr på situationen. Foto: Flemming Hansen

HERNING - Det er fuldstændig usædvanligt, og man sidder da og tænker over, hvad omfanget og styrken af den her virus er.

Sådan lyder meldingen fra byrådspolitiker og formand for børne- og familieudvalget, Dorte West (V), torsdag morgen, efter at regeringen i aftes blandt andet meldte ud, at skoler og dagtilbud lukker ned fra mandag 16. marts og foreløbigt i to uger frem.

- Jeg tror egentlig, der er mange, som ikke er så bekymrede på egne vegne, men det er de derimod på andres vegne - de sårbare. Det skal vi tage alvorligt. Vi kan se, hvor hurtigt det er gået med tallene, siger hun og tilføjer, at de drastiske tiltag skal til for at knække kurven for coronasmitte.

De seneste bekræftede tal viser, at 514 danskere er smittet med coronavirussen.

Nødberedskab på vej

Dorte West arbejder selv hjemmefra i de kommende 14 dage, og hun blev opdateret på corona-situationen sent i aftes af forvaltningen.

- Man kan sige, at forvaltningen allerede var godt i gang med at forberede sig - men det er nok kommet lidt hurtigere, end man havde regnet med, siger Dorte West.

- Jeg har fuld tillid til, at vores folk har styr på det, siger Dorte West.

I aftes blev der sendt informationer ud til forældre fra både skoler og Herning Kommune på de tilgængelige kommunikationskanaler.

- Vores folk fra forvaltningen er i fuld gang med at lave et nødberedskab. Og skolerne har allerede fra i dag opfordret forældre til at holde børnene hjemme, hvis det er muligt, siger hun.

Omkring middagstid giver kommunen nærmere besked omkring nødpasningen.

Mange spørgsmål

Dorte West fortæller, at der i den kommende tid vil komme mange spørgsmål, som man løbende skal finde svar på. Hun understreger, at kommunen er godt på vej, men at tingene også udvikler sig hurtigt.

Et af spørgsmålene er blandt andet, hvordan de mange skoleelever får så meget undervisning som muligt i løbet af de kommende par uger. Et bud er fjernundervisning.

- Regeringen lægger op til, at børnene skal have så meget undervisning som muligt. Nu er vi heldigvis et digitaliseret land, men det bliver undervisning på en anden måde, og det er ikke optimalt. Men vi må hjælpe hinanden, siger Dorte West.

Pres på systemerne

Venstre-politikeren opfordrer borgere og forældre til at følge med på Herning Kommunes kommunikationskanaler. En af de kanaler er kommunikationsplatformen Aula, som var mere eller mindre nede i aftes.

- Der er pres på vores systemer, så man skal have lidt tålmodighed, siger Dorte West.

På skole- og dagtilbudsområdet kan der også være børn med et større behov end andre.

- På specialområdet er der børn og unge med særlige udfordringer, og vi skal selvfølgelig kigge på, hvor behovet er størst, siger hun.

Dorte West opfordrer desuden til, at man som forælder sørger for at tage en snak med børnene om, hvad det er, der sker.

- Det er vigtigt, at man gør det, og så kan man følge forholdene på herning.dk og coronasmitte.dk, siger hun.

Læs også
Udviser samfundssind: Lærerforening udsætter generalforsamling
+Abonnement

Ny meddelelse

Herning Kommune har torsdag morgen sendt følgende besked ud om situationen på skole- og dagtilbudsområdet:

»Kære forældre. Fra mandag er skoler, SFO’er og dagtilbud lukket.

I Herning Kommune arbejder vi lige nu hårdt på at lave en plan for nødpasning af børn. Vi forventer at melde planen ud over middag torsdag 12.marts.

Hvis I har mulighed for det, opfordrer vi til at holde børnene hjemme allerede i dag og fredag.

Målet for nødpasning er at sikre de vitale funktioner i samfundet og bidrage til at inddæmme corona-virus.

Vi oplever at Aula og andre systemer i perioder er overbelastede.

I behøver derfor ikke at kontakte skolen/daginstitutionen for at melde fravær – det er helt ok at holde børnene hjemme.

Vi melder planen for nødpasning ud både på www.herning.dk og på skolens/daginstitutionens egen hjemmeside, så snart den er klar.«

Læs også
Lærerformand i Herning: Få det bedste ud af lukkede skoler - og giv turbo bagefter